Spojte se s námi


Basketbal

Lakers nezvládli koncovku utkání a padli v Denveru i podruhé. Jokič předvedl triple-double s 20 doskoky!

Hráči Los Angeles Lakers ztratili v koncovce velmi nadějně rozehrané utkání a podlehli těsným rozdílem 99:101 Denveru Nuggets i ve druhém utkání. Za domácí exceloval Nikola Jokič.

Publikováno

dne

Hráči Los Angeles Lakers ztratili v koncovce velmi nadějně rozehrané utkání a podlehli těsným rozdílem 99:101 Denveru Nuggets i ve druhém utkání. Za domácí exceloval Nikola Jokič.

Denver předvedl stíhací jízdu a Jokič exceloval triple-doublem

První poločas kontroloval celek Lakers, který si vypracoval 15 bodový náskok. Ovšem nepochopitelně ve druhém poločase tento pracně vypracovaný náskok promrhal. Obhájci titulu zkonsolidovali obranu a předvedli velkou stíhající jízdu.

Na té se podílel Jamal Murray, Michael Porter jr. a Nikola Jokič, jenž je nejvážnějším adeptem na zisk třetí MVP sezony určené pro nejlepšího hráče základní části. V tomto utkání předvedl, že je oprávněně favoritem na zisk této nejcennější individuální trofeje.

Lakers zničil za 41 minut pobytu na palubovce 27 body, exceloval pod koši s 20 doskočenými míči, rozdal 10 přesných nahrávek a dopustil se během celého utkání pouhých dvou ztrát. Pro Jokiče se jedná již o 17. triple-double v play off. Jen v loňském tažení za titulem jich v play off zaznamenal rovných 10.

Jokiče střelecky doplňoval s 22 body Michael Porter jr. který hrál velmi důležitou roli v posledních vteřinách utkání. Tento hráč znemožnil střelecký pokus za 3 body Lebronu Jamesovi, jenž mohl 13 sekund před koncem utkání zvrátit stav utkání ve prospěch Lakers a Jamal Murray přidal 20 bodů, ačkoliv minul prvních 13 střel v utkání.

Lakers tradičně táhlo trio Davis, James a Russell. Anthony Davis byl s 32 body nejlepším střelcem utkání, Lebron přidal 26 bodů, 8 doskoků a 12 nahrávek a D´Angelo Russell přidal 23 bodů, k čemuž si dopomohl 7 trojkovými koši z 11 střeleckých pokusů.

Ovšem kolaps, co předvedli Lakers ve druhém poločase, je na pováženou. Jeden z nejlepších celků historie NBA nyní musí v Crypto.com aréně zvítězit nejlépe v obou případech. Nyní prohrávají v sérii 0-2 a pokud neuspějí ani v úvodním domácím klání, budou stát nad propastí vyřazení.

Tým okolo Lebrona Jamese to bude mít ovšem strašlivě těžké. Denver již neporazil v 10 posledních vzájemných duelech. Z posledního vítězství nad tímto celkem se radoval před 494 dny. Jamesovi přeci jen už není 30, aby vytáhl 50 bodový výkon.

Zdroj: NBA

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.