Miminka v Břeclavi mají nový inkubátor díky výtěžku z hokeje

Foto: Nemocnice-Břeclav

BŘECLAV – Na loňském ročníku Gastro Hockey Cupu se podařilo vybrat přes čtvrt milionu korun. A díky štědrosti dárců teď mohla břeclavská nemocnice pořídit otevřený inkubátor pro novorozená miminka.

Břeclavská nemocnice pořídila otevřený inkubátor pro novorozená miminka díky štědrosti dárců na loňském ročníku Gastro Hockey Cupu. Podařilo se tam vybrat přes čtvrt milionu korun. „I když je to už delší doba, stále mě ta částka udivuje. Byla to skvělá akce a ještě jedno chci všem poděkovat. Že akci uspořádali, že lidé přišli a podpořili naši nemocnici,“ poděkoval ředitel Nemocnice Břeclav Petr Baťka. Na novorozeneckém  oddělení tak teď mají další, velmi potřebný inkubátor. „Měli jsme 4, z toho tři klasické uzavřené a jeden otevřený. A pořídili jsme tedy ještě jeden otevřený. Máme tedy možnost mít inkubátory hned u porodu, nemusíme s nimi přejíždět po oddělení,“ přivítal novinku primář dětského oddělení Roman Černý. Nový inkubátor je plně vyhřívaný, navíc má mnoho inteligentních funkcí pro zajištění optimální termoregulace a neodkladné resuscitace miminka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.