Staveniště u Brodu si vyhlédl zloděj. Zmizely svodidla a výztuhy z opravovaného mostu

Ilustrační foto

HAVLÍČKOBRODSKO – Neznámý pachatel navštívil během uplynulého víkendu staveniště mostu u Pohledských Dvořáků a odnesl si odtud ocelová svodidla a výztuhy za téměř 100 tisíc korun. Policisté žádají veřejnost o spolupráci.

Ke krádeži došlo v době sobotního odpoledne 20. dubna do pondělního rána. „Pachatel odcizil více než čtyřicet kusů demontovaných ocelových svodidel o celkové délce 120 metrů, dále přes čtyřicet kusů výztuh tvořených pásovinou a výztuh ve tvaru L-profilu. Svým jednáním způsobil škodu přibližně za 90 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté se obracejí na případné svědky, kteří si mohli na místě něčeho podezřelého všimnout. „Vzhledem k tomu, že k naložení a odvezení svodidel a výztuh bylo nutné použít odpovídající techniku, žádají policisté, aby se na tísňové lince 158 přihlásili občané, kteří zaznamenali podezřelý pohyb na staveništi a mohli by tak poskytnout informace o pachateli či pachatelích,“ doplnila mluvčí.

Zároveň žádají řidiče, kteří místem projížděli a mají ve vozidlech kameru, která krádež zaznamenala, aby se také přihlásili.