Reklama

Samsung vypredáva minuloročné OLED telky s vyše 50 % zľavou!

Zdroj | Samsung
Števo Porubský
Zdroj | Samsung
Zdroj | Samsung

Obzeráte sa po OLED televízore, pretože snívate o dokonale čiernej farbe? Samsung má svoje vlastné OLED panely už niekoľko rokov a teraz ich môžete mať s až extrémnou zľavou. 55″ model série S90 kúpite za menej ako 1 000 €!

Navyše nejde o žiadny low-end, ale o veľmi dobre vybavený televízor s hardvérom, ktorý len tak nezostarne. Plusom je určite aj tenký dizajn displeja, iba v zadnej časti je „brucho“ s hardvérom.

Obsah pokračuje pod reklamou

Hoci Samsung nakupuje OLED panely aj od konkurencie, vyrába si aj svoje. A práve tento model má svoj vlastný. Ide o QD-OLED panel s rozlíšením 3 840 x 2 160 px, teda 4K Ultra HD. Novinka z minulého roka ponúka výborné pozorovacie uhly 178°/178°, ale aj vysoký jas do 1 100 cd/m2. Aj vďaka tomu podporuje HDR štandardy ako HDR10, HDR10+, vrátane Adaptive a Gaming verzií, ale aj HLG šči Quantum HDR. Dolby Vision ale chýba, podpora Dolby Atmos ale už nie.

Poteší aj podpora 10-bitovej hĺbky, 30-bitové farby, certifikácia PANTONE či variabilná obnovovacia frekvencia (48 – 144 Hz), ktorú ocenia hlavne hráči. Tým sa bude určite páčiť aj 1,4 ms odozva, resp. 4,7 ms input lag, ale aj podpora Motion Xcelerator Turbo Pro, ALLM, HFR, eARC či AMD FreeSync Premium. Povrch televízora je matný, čo výrazne znižuje odrazy od okolia.

Zdroj | Samsung

Mimochodom, Samsung má v ponuke v tejto sérii aj 65″ a 77″ modely, taktiež s výbornými zľavami.

Chod Samsung QE55S90 má na starosti výkonný Neural Quantum Processor 4K so 4 jadrami a podporou AI. Operačným systémom je Tizen OS 7 aj s bezpečnostným systémom Samsung Knox. Nechýba podpora pre Bixby, ale aj Alexu od Amazonu. Samozrejmosťou je množstvo portov, všetky sú v zadnej stene. Nechýba štvorica HDMI 2.1, ale ani duálny TV tuner s DVB-T2/S2/C či tri USB porty či CI+ slot. Nechýba Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 či podpora bezdrôtového Samsung Dex.

Okrem spomínaného Dolby Atmos si užijete zvuk s 2.1-kanálovým audio systémom s výkonom 40 W. Teoreticky tak nebudete k TV potrebovať ani soundbar, no určite ho oceníte. Samozrejmosťou je podpora AI zvuku, OTS Lite, Adaptive Sound+ či Q-Symphony 2.0.

Zdroj | Samsung

Samsung QE55S90 minulý rok, keď prišiel na trh stál 2049 €. Dnes tento model viete kúpiť za menej ako 1 000 €, čo predstavuje viac ako polovičnú zľavu!

Aktuálne ceny nájdete aj na Heureka.sk:

Ak sa vám widget nezobrazuje správne, kliknite priamo na Heureka.sk.

Samsung má v ponuke v tejto sérii aj 65″ a 77″ modely, taktiež s výbornými zľavami.

Zdroj | Samsung

TECHBOX.sk môže za predaj produktu v článku získať províziu formou affiliate programov.

Ďalšia story
Zatvoriť

Newsletter

Ďakujeme za váš záujem! Odteraz vám už neunikne žiadna novinka.
Ľutujeme, ale váš formulár sa nepodarilo odoslať.