Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Mladý Ukrajinec stráví ve vězení 19 let, zneužil školačku a pokusil se ji zabít

, aktualizováno 24. dubna 2024, 9:25

Devatenáctiletý Ukrajinec Viktor V. půjde na 19 let do vězení se zvýšenou ostrahou. Rozhodl o tom ve středu Krajský soud v Plzni. Uznal ho vinným z pohlavního zneužití, znásilnění a pokusu o vraždu patnáctileté dívky. Školačku vylákal ven, svázal ji, znásilnil, pořezal, zabalil do pytle a shodil ze srázu. Podle znalců je mladík agresivní se sklonem k sadismu. Pro společnost je velmi nebezpečný a chybí mu pocit viny. Rozsudek není pravomocný, Viktor V. se proti němu odvolal. Trest vyslechl zcela bez emocí.

Kromě trestu soud nařídil zaplatit dívce jako odškodné za způsobenou bolest a strádání přes 480 000 korun. „Co tu soud nespatřil byla upřímná lítost. Slova, která pronesl, zněla naučeně. Za celou dobu soud neviděl nic, co by vzdáleně připomínalo upřímnou lítost. Na žádnou z výpovědí ani důkazy nereagoval žádnou emocí. Vystupování obžalovaného zapadá do znaleckého posudku,“ uvedla soudkyně. 

Viktor V. žije v Česku pět let. S dívkou se znal už delší dobu. U soudu přiznal že s ní měl intimní styk v době, kdy jí ještě nebylo 15 let. „Až po měsíci vztahu, jsem zjistil kolik jí je let. Věděl jsem, že jí bylo čtrnáct a že jsem udělal chybu. Pak jsme se rozešli. Měla problémy s mými kamarády a začala užívat omamné látky. Řekli jsme si, že zůstaneme kamarádi,“ vypověděl. Také připustil, že dívku napadl nožem. Další skutky ovšem odmítl a naopak uvedl, že dívka byla naopak oním agresorem a on jednal v afektu. O jeho výpovědi jsme psali podrobněji ZDE. Podle soudkyně se ovšem jeho slova rozcházela s výpověďmi svědků. Navíc chování v afektu vypadá zdaleka jinak a on naopak jednal s rozmyslem, aby zakryl jiný trestný čin. 

„Doufám, že na mě brzo zapomene.“

V závěrečné řeči Viktor uvedl, že ho všechno mrzí. „Vážně jsem šťastný, že to přežila, a doufám, že bude mít krásný, dlouhý a šťastný život a že na mě brzo zapomene," prohlásil nepříliš přesvědčivě. Dívka žije díky tomu, že předstírala vlastní smrt. Poraněná se vyškrábala ze svahu a stále ještě zabalená v igelitu si došla pro pomoc. K události došlo loni v srpnu, trauma si dívka nese dodnes. Trpí panickými atakami, nočními můrami a bere antidepresiva.

Viktor V. v Česku dlouhodobě žije. U soudu vypovídal v češtině. 

Podle vyšetřovatelů vylákal devatenáctiletý hoch tehdy už patnáctiletou dívku ven. Po krátké procházce se na ni vrhl. Slepil jí za zády ruce lepící páskou a poté i ústa. Povalil školačku na zem, stáhl jí kalhoty a zneužil. „Poté jí odvedl dál k lesíku, sejmul lepenku a řekl, že pokud nebude dělat scény, tak se jí nic nestane. Stáhl si kalhoty se slovy, že když mu provede felaci, tak se jí opravdu nic nestane,“ uvedl žalobce. 

Dívka ze strachu o život vše udělala. Pak jí Viktor opět zalepil ústa a přejel jí čepelí nože po krku. Vzniklá rána byla zhruba pět centimetrů dlouhá a čtyři milimetry hluboká. „Po nějaké době prohlásil, že než vykrvácí, bude to trvat dva dny a má na výběr mezi rychlou a nebolestivou smrtí, anebo dlouhou a bolestivou. Ačkoli dávala najevo, že nechce ani jedno ani druhé, bodl ji nožem do krku,“ předčítal žalobce. Napadení nožem později mladík sám přiznal. Prý se bránil.

Dívka se poté zhroutila na zem a předstírala smrt. Viktor se pak snažil zabalit tělo do černého pytle na odpadky, který měl spolu s lepící páskou v batohu. „Snažil se ji zabalit a navléct další pytel přes hlavu. Mimo to jí polil část těla i genitálie roztokem prostředku Savo, aby ji nakonec zabalil do pytle, přelepil páskou a shodil ze srázu do lesního porostu. Tělo zakryl kůrou a větvemi,“ pokračovala obžaloba. Podle ní měl mladík vše předem připravené. „Od počátku trestního řízení udivovalo orgány činné v trestním řízení, že na schůzku s osobou, se kterou se scházel, si nese v batohu igelitové pytle, savo, nože a lepenku," poznamenal státní zástupce. Soud nakonec dospěl k závěru, že mladík s předstihem neplánoval likvidaci mladé ženy a zkrátka si nesl v batohu mnoho absurdních věcí. Kromě lepící pásky a pytlů tam totiž měl i třeba přípravek podobný hnojivu. 

Ohodnoť článek

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky surové napadaní, znásilnění, pokus o vraždu, napadení mladé dívky, pobodání, soud s Ukrajincem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý Ukrajinec stráví ve vězení 19 let, zneužil školačku a pokusil se ji zabít  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.