Trumpův trestní proces: Poslední naděje amerických demokratů

zprávy

Úvodní prohlášení začala v pondělí v posledním procesu, kterým chce levicový establishment nějakým způsobem srazit Donalda Trumpa.

Trumpův trestní proces: Poslední naděje amerických demokratů
Donald Trump, exprezident USA
24. dubna 2024 - 06:20

Tentokrát je obviněn ze „zločinného spiknutí a zastírání“ za to, že zabránil kompromitujícím zprávám tím, že zaplatil 130.000 dolarů bývalé pornoherečce Stormy Danielsové, která byla ve zfalšovaných dokumentech maskována jako platby jeho tehdejšímu právníkovi Michaelu Cohenovi. Tím chtěl zvrátit výsledek prezidentských voleb v roce 2016 ve svůj prospěch.

Tak prý Trump nese odpovědnost za 95 miliard pro Ukrajinu a Izrael

Fraška je stejně nevýslovně směšná, jak se čte; Státní zastupitelství v ultralevicovém New Yorku z toho ale vážně dělá „zločinné spiknutí“, kterým chtěl Trump „zkazit“ prezidentské volby. Byl to „voličský podvod, čistý a jednoduchý,“ řekl žalobce Matthew Colangelo. Trump odmítl vinu a vždy popíral jakýkoli sexuální kontakt s Danielsovou. Jeho právník Todd Blanche řekl, že Trump nespáchal žádné zločiny a je "plný nevinnosti". Není „nic špatného na snaze ovlivnit volby“. Tomu se říká „demokracie“.

Tehdejší kandidát a pozdější prezident chtěl využít převod k odražení pokusu o ponížení jeho a svých příbuzných. „Prezident Trump vrátil úder jako vždy a má právo tak učinit, aby ochránil svou rodinu, svou pověst a svou značku. A to není zločin,“ pokračoval Blanche.

Trump tento proces popsal jako „vměšování do voleb“ a „hon na čarodějnice“, jehož cílem bylo zabránit jeho návratu do Bílého domu. A přesně to je smyslem této nové frašky. Obvinění jsou tak nehorázná a přitažená za vlasy, že právní experti očekávají v nejlepším případě pokutu. I když bude odsouzen, Trump se pravděpodobně ve volbách zúčastní. Soudní proces, stejně jako řízení v jiných federálních případech, jsou nízkými body v americké právní historii, protože státní zástupci hnaní politickou nenávistí bez skrupulí zneužívají právní systém k prosazování své agendy. Neplechy, které se tu dělají se soudnictvím, jsou ostuda. Na druhou stranu je to celé tak průhledné, že to může být nakonec pro Trumpa vlastně víc prospěšné než škodlivé.

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif