Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté z pelhřimovského dopravního inspektorátu hromadně darovali krev

/
/
/
138 Zobrazení



Deset policistů z dopravního inspektorátu Pelhřimov v úterý 23. dubna hromadně darovalo krev. Společně navštívili transfúzní oddělení nemocnice v Pelhřimově. Mezi touto desítkou dárců bylo také pět prvodárců.

„Jedním z hlavních cílů hromadného darování krve je v rámci Policie České republiky i u veřejnosti rozšířit povědomí o bezpříspěvkovém darování krve a tím pomoci transfúzním stanicím v Kraji Vysočina najít další nové pravidelné dárce. Dopravní policisté v rámci každodenního výkonu služby zasahují velice často u vážných dopravních nehod, při kterých dochází ke zranění účastníků. Posádky zdravotnické záchranné služby převážejí zraněné osoby do zdravotnických zařízení k dalším operačním zákrokům. Při nich bývá akutní potřeba krevních transfuzí. Proto dopravní policisté sami nejlépe vědí, že darováním krve přispívají k záchraně životů,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policisté svou aktivitou dávají najevo, že slouží obyvatelům regionu nejen v rámci náročného povolání, ale jsou ochotni dát mnohem více a pomoci tak k záchraně zdraví a života jinou formou. „Jsem hrdý na to, že naši policisté pomáhají také touto formou. Chci poděkovat všem, kteří se do hromadného darování krve zapojili, protože každý, kdo se rozhodne darovat krev, tím může zachránit lidský život. Policisté svým přístupem přispěli k dobrému jménu nejen našeho územního odboru i celého krajského policejního ředitelství,“ dodal Petr Petr, ředitel územního odboru Pelhřimov.

  • Facebook
  • Twitter