Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Karlovarská radnice poprvé pořádala dražbu dlouhodobě odstavených vozidel. Prodalo se všech 22 aut

Poprvé radnice v Karlových Varech dražila staré automobily, které byly dlouhodobě odstavené v ulicích města. Vozidla s propadlou technickou kontrolou úředníci nechali v minulých letech odtáhnout. Vydražilo se všech 22 nabízených aut. Celkový hrubý výnos dražby byl 32.500 korun.

Karlovarská radnice v posledních letech eviduje v průměru 100 opuštěných vozidel a vraků ročně. Odstaveny bývají v ulicích, na parkovištích i na cestách města. Podle údajů úřadu zhruba 70 procent evidovaných vozidel odstraní po výzvě sami majitelé. Neodstraněné vozy, kterým chybějí podstatné části, nechá město zlikvidovat. Několik aut, které nejeví známky, že se jedná o vrak, ale mají propadlou technickou kontrolu déle než šest měsíců, se nyní rozhodlo krajské město nabídnout v dražbě.

"Jsou to auta, která byla zjištěna jako neschopná provozu. Chybí jim něco konstrukčního, nebo z hlediska zákonného, třeba pojistka nebo poznávací značka, kvůli čemuž nemůžou být provozována. My v tu chvíli díky nedávné novele silničního zákona máme šanci ta vozidla odtáhnout a začít vyzývat jejich majitele. Ta, která se nevrátí, zůstávají tak dlouho až uplynou všechny lhůty, které majitelům stanovujeme, a pak můžeme auto vydražit," uvedl mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál.

Do historicky první dražby dnes zamířilo 22 vozidel z celkových 50. Zpravidla jsou ve špatném technickém stavu, nepojízdná, bez klíčů i technického průkazu. Aukce se zúčastnili čtyři dražitelé, mezi nimi například majitel servisu a obchodu s náhradními díly. Vyvolávací cena byla u všech 500 korun, za tuto cenu se vydražilo 20 vozidel. Vyšší než vyvolávaná cena byla dosažena u dvou vozidel, modrého Volkswagenu Transporteru s valníkem – 8 500 korun, a bílé dodávky Volkswagen Transporter, která se vydražila za 14 000 korun.

Karlovy Vary jsou prvním městem v kraji, které odstavená vozidla dražilo. V aukcích hodlá město pokračovat i u dalších aut. "Dosažené částky nejsou nijak vysoké. Pro nás je to spíše způsob, jak se zbavit zbavit nechtěného šrotu," dodal mluvčí radnice.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Kopál

Štítky dražba automobilů, odstavené automobily, propadlá technická kontrola, odtažená vozidla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská radnice poprvé pořádala dražbu dlouhodobě odstavených vozidel. Prodalo se všech 22 aut  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.