XTRAILÁCI SBÍRÁJÍ KRÁSNÁ UMÍSTĚNÍ

Orlovský klub X-Trail je skupina běžců, kteří rádi vyběhnou do hor, lesů, zvládají ostrá stoupaní a nezaleknou se ani adrenalinových strmých srázů.

Koncem února proběhl další ročník populárního závodu Lysacup, který nabízí výběhy na Lysou horu a Velký Javorník. Poslední etapa, která je dvojnásobně bodovaná, zamíchala pořadím a celkové vítězství obhájil Honza Žídek, v ženách Eliška Kaniová a v týmech Vinotéka u Karla.

X-Trail se ovšem také neztratil. V těžkotonážní kategorii nad 80 liber skončil Lukáš Podolák těsně čtvrtý. V kategorii juniorek obsadila druhé místo Nela Sejkorová a v juniorech se také na druhém místě umístil Tadeáš Pliska. Společně s Davidem Sejkorou a Bárou Cichou v Mix týmech získali rovněž druhé místo.

Následně se Xtrailáci zúčastnili závodu Ještěd Skyrace, kde na závodníky čekaly různé tratě a kategorie. X-Trail Orlová měl hlavní želízka v juniorské kategorii, která byla zároveň mistrovstvím republiky a kvalifikací na mistrovství světa juniorů.

Nela Sejkorova a Tadeáš Pliska závod zvládli perfektně a umístili se na třetím místě, čímž se na mistrovství světa kvalifikovali. V kategorii Dog treking zabodoval Tomáš Klím třetím místem a Radka Bukovská obsadila místo šesté.

Gratulujeme ke krásným výsledkům a držíme palce do dalších závodů!


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.4.2024

Zpět na výpis