Denník N

Môžeme byť šťastní v tieni vojny?

Vojaci v čase odpočinku. Foto - 56. brigáda ukrajinskej armády
Vojaci v čase odpočinku. Foto – 56. brigáda ukrajinskej armády

Som presvedčený, že áno.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Autor je spisovateľ a lektor kritického myslenia

„Ja sa naozaj strašne obávam, že do troch, možno piatich rokov, možno trochu neskôr sa Slovensko ocitne v takej istej situácii, ako je Ukrajina. (…) Ľudia, ktorí vidia, čo sa deje, všetci hovoria, že spôsob, akým Rusko dnes zbrojí, spôsob, akým sa Rusko dnes pripravuje, je jasné, že nejde len o Ukrajinu.“

Pre niektorých komentátorov je hyperbola každodenným pracovným nástrojom. Vojnový reportér Tomáš Forró však medzi nich nepatrí. Naopak, z jeho kníh a rozhovorov je zrejmé, že vždy starostlivo váži slová. A keďže pozná konflikt na Ukrajine ako málokto, mali by sme jeho varovanie, ktoré zaznelo u Braňa Závodského na Exprese, brať naozaj vážne.

Stále chcem veriť, že sa na Slovensku bojovať nebude

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Do hĺbky s Jánom Markošom

Do hĺbky Jána Markoša je každotýždenný výlet do krajiny myslenia pre tých, čo radi objavujú nové súvislosti. Vychádza vždy v stredu.

Komentáre

Teraz najčítanejšie