Pavel Bárta
24. dubna 2024 • 09:55

Vzkazy divákům před MS: Na hokej metrem. Vstupenka není jízdenka

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
  • Hokejovým fanouškům, kteří se chystají na zápasy domácího mistrovství světa, bylo doporučeno, aby na utkání jezdili městskou hromadnou dopravouHokejovým fanouškům, kteří se chystají na zápasy domácího mistrovství světa, bylo doporučeno, aby na utkání jezdili městskou hromadnou dopravouFOTO: Michal Beránek / Sport

    Nestůjte v kolonách. Jezděte tramvají, autobusem, metrem. Organizátoři květnového mistrovství světa varovali diváky, kteří se chystají do pražské O2 areny, před možnými komplikacemi souvisejícími s automobilovou dopravou. K cestě na zápasy radí využít v co největší míře městskou hromadnou dopravu. Informovali rovněž o opatřeních ohledně falešných vstupenek a podrobnostech kolem bezpečnostních kontrol. Informace pro Ostravu oznámí tento týden.

  • Okolí bude uzavřeno

    Během MS v hokeji od 10. do 26. května budou všechny ulice v okolí pražské arény uzavřeny. Vjezd bude umožněn na speciální povolení pouze rezidentům a zásobování, což bude policie kontrolovat. Parkovat se dá v přilehlé nákupní galerii Harfa a pod O2 arenou. Počet míst je však omezený a dopravní situace bývá složitá i za běžného provozu, natož během MS. Návštěvníci by tak nemuseli stihnout začátky utkání kvůli koloně nebo z důvodu, že nezaparkují. „Kdo nepojede autem a zvolí MHD, ten vyhraje,“ uvedla ředitelka oddělení dopravy hokejového MS Lenka Jiroutová.

  • Vstupenka není jízdenka

    Pro mimoměstské návštěvníky se doporučuje využít záchytná parkoviště P+R na okrajových čtvrtích Prahy jako Letňany, Jižní Město, Zličín, Hostivař. Všechna jsou dostupná metrem a například z Černého Mostu trvá jízda k O2 areně pět zastávek. Linky budou během šampionátu posíleny, autobusy se přesunou ze stanice Českomoravská do ulice K Moravině a k Nádraží Libeň, odkud je hala nejblíž po cestě vlakem. Stejně jako v roce 2015 se organizátoři snažili se zastupitelstvem hlavního města Prahy dohodnout, aby vstupenka na zápas sloužila jako jízdenka na MHD. „Ale odpověď byla negativní,“ sdělil místostarosta městské části Praha 9 Adam Vážanský.

  • Co (ne)vzít na hokej

    Vstup do haly bude divákům umožněn hodinu před úvodním buly. Před vstupy do arény i do fanzóny bude probíhat standardní bezpečnostní kontrola. „Propočítávali jsme průchodnost turniketů a mělo by to stačit, aby se všichni dostali na místo včas. Prosíme ale fanoušky, aby dorazili k aréně s dostatečným předstihem,“ vyzval vedoucí oddělení security Miloš Benda. Aby vše probíhalo plynule, doporučují organizátoři nechat nadměrné a přebytečné věci doma, notebook či deštník bude možné dát do úschoven kolem haly. Seznam zakázaných předmětů nalezne každý na své vstupence, nebo na webu 2024.iihfworlds.com v sekci Informace pro fanoušky.

  • Jak na falešné lístky

    Policie a kriminalisté budou ve střehu i kvůli falešným lístkům. Očekává se jich velké množství, k lidem se dostanou zejména elektronickou cestou. „Apelujeme na lidi, aby si vstupenky kupovali pouze u oficiálních distributorů,“ nabádal Václav Písecký, šéf oddělení kybernetické kriminality pražské policie. Základem bude rozlišení, zda má divák vstupenku špatně čitelnou pro čtecí zařízení, nebo neplatnou či falešnou. Těm, kdo se kvůli neplatné vstupence nedostanou do haly, se bude policie snažit vyjít hned na místě vstříc a posbírat co nejvíc informací a důkazů. To však neznamená, že se takový člověk dostane do haly nebo že mu budou hned na místě vráceny peníze.

  • Zdravotníci v každém patře

    Na mistrovství světa jsou připraveni hasiči, včetně specialistů na chemické látky. O poskytování zdravotnické péče se postará Zdravotnická záchranná služba hlavního města Prahy. „Stejně jako při ostatních akcích takového rozsahu budeme mít přímo na místě připravené naše záchranářské i lékařské posádky. Budou mít k dispozici i zcela novou mobilní ošetřovnu, kde případně poskytneme péči i většímu počtu pacientů,“ řekl její ředitel Petr Kolouch. V každém patře O2 areny budou čtyři zdravotnické hlídky, veřejný sektor podpoří i výběhové týmy. ZZS bude schopna služby posílit, fungovat bude i ve fanzoně od začátku do konce provozní doby.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud


Články odjinud