Hlavní obsah

Seniorku v Olomouci při vystupování přiskříply dveře a přejela ji tramvaj. Policisté obvinili řidiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Z usmrcení z nedbalosti obvinili olomoučtí kriminalisté 37letého muže v souvislosti s loňským úmrtím 86leté seniorky pod koly tramvaje, kterou řídil. Novinky o tom ve středu informovala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo loni 14. září po 14. hodině. „Muž ve zmíněný den řídil tramvaj, která na tramvajové zastávce Výstaviště Flora ve směru jízdy k ulici Brněnská zachytila 86letou seniorku,“ uvedla mluvčí.

Z prověřování celého případu vyplynulo, že žena nestihla včas vystoupit z druhého vozu tramvajové soupravy. „V důsledku toho ji zachytily za horní polovinu těla zavírající se dveře,“ konstatovala Skoupilová.

Dveře podle policistů sice ženu nepřivřely, ale vlivem kontaktu s nimi „došlo k rozhození stability seniorky“. „Ta nedošlápla na vyvýšenou zastávku, ale upadla pod rozjíždějící se tramvaj,“ popsala mluvčí.

Žena svým zraněním na místě podlehla. Trestní stíhání obviněného probíhá na svobodě. „V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let,“ doplnila Skoupilová.

V Olomouci zemřela seniorka po střetu s tramvají, zachytily ji dveře

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám