Hlavní obsah

Muž měl v odbaveném zavazadle deset anakond. Našli je až v cílové destinaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdy nevíte, kdo s vámi sdílí letadlo a co má ukryto v zavazadle. Jako hadí let by se dal označit spoj z Thajska do Indie, který měl větší než malé množství černých pasažérů. Tedy spíš žluto-černých. V jednom z odbavených zavazadel bylo totiž místo typických svršků úhledně poskládáno deset hadů. Objeveni byli až na celním oddělení v Indii.

Foto: Profimedia.cz

Deset anakond žlutých bylo nalezeno v kufru, který do Indie přiletěl z Thajska. Ilustrační fotografie

Článek

O hluboce znepokojivém obsahu nenápadného zavazadla informovalo celní oddělení Mezinárodního letiště Kempegowda v Bengalúru na sociální síti X v pondělí odpoledne a v Evropě zprávu v úterý zveřejnil server Independent.

Deset škrtičů v lososovém kufříku

Když celníci na letišti třetího největšího indického města otevřeli lososový kufr menší velikosti, nejspíš se nestačili divit. Tedy poté, co nahlédli do jednoho z plátěných vaků. Ukrývalo se v nich hned deset anakond žlutých.

Vzhledem k tomu, že dospělí hadi z čeledi hroznýšovitých dorůstají délky až tři a půl metru, jednalo se pravděpodobně o mladé jedince. Jihoamerické anakondy žluté nejsou jedovaté, ale patří mezi škrtiče s velmi silným svalstvem. Typicky se nevzdalují od vody, v níž vynikají značnou rychlostí a silou, na souši jsou spíše pomalejší.

Žena měla v kufru 130 jedovatých žab

Cestování

Muž, jehož jméno nebylo zveřejněno, hady pašoval z thajského Bangkoku, který je centrem černého obchodu se zvířaty. Byl ihned obviněn a bylo zahájeno vyšetřování. „Obchodování s volně žijícími zvířaty nelze tolerovat,“ uvedli k incidentu tamější úředníci.

Indie patří mezi 20 zemí, kde je obchod s volně žijícími zvířaty nejrozšířenější, a dokonce je mezi deseti, kde jsou zvířata nejčastěji pašována právě v letadlech.

V Indii žije osm procent divokých zvířat na světě, což z ní v kombinaci s hustotou zalidnění země ztěžující boj s nelegálním obchodem činí „ideální“ destinaci pro pašeráky. A to jak ve smyslu zdroje divokých zvířat, tak tranzitního místa.

Podle celního zákona z roku 1962 hrozí všem pašerákům volně žijících zvířat v Indii trest odnětí svobody mezi dvěma až sedmi lety.

Incident bohužel zdaleka nebyl ojedinělý. V září loňského roku celníci objevili šest malp, 55 krajt královských a 17 kober královských též v zavazadle z Bangkoku. Opice již byly nalezeny mrtvé, hady se podařilo zachránit a vrátit do země původu.

Britové „vypili“ letadlo do půl hodiny po startu

Cestování

Ponížení při bezpečnostní kontrole: Cestující musela přede všemi vytáhnout umělé ňadro

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám