Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Jak měl vypadat Tarantinův zrušený film The Movie Critic?


ikona
Jokolo
brad pittonce upon a time in hollywoodpaul walter hauserquentin tarantinothe movie critic
Kdo způsobil, že sám režisér učinil tak zvrácené rozhodnutí? 

Zpráva o zrušení Tarantinova chystaného snímku přišla v minulých dnech jako blesk z čistého nebe. Je běžné, že filmy jsou zrušeny poté, co mají hotový scénář. Tarantino ale o svém projektu hovořil jako o jisté věci, z níž je nadšen. Natáčení navíc bylo naplánováno v prosluněné Kalifornii již na tento podzim. Pořád nejsme na úrovni Batgirl, která byla odpískána po kompletním dotočení celého filmu, přesto je to zpráva překvapující. Pro připomenutí: mělo se jednat o biják s názvem The Movie Critic, jenž Quentin popisoval jako příběh o skutečném zapadlém filmovém kritikovi, který v sedmdesátých letech v Hollywoodu psal recenze pro pofidérní plátky s věčně slepenými stránkami. 

U tak věhlasného autora se taková informace pochopitelně setkala s nutkavou potřebou zjistit, co stálo za tímto rozhodnutím. Tarantino v minulosti už k podobnému kroku sáhl poté, co na veřejnost unikl scénář k filmu Osm hrozných. Nakonec však příběh lehce přepracoval, přestal trucovat a film přesto natočil. Tady ale k ničemu takovému nedošlo, což nás přivádí k odůvodnění celé kauzy. To je mnohem méně bulvární, než jsme všichni doufali - Tarantina prý začala více bavit představa jiných filmů. Sám režisér se k věci nevyjádřil, nicméně smíme-li věřit jeho blízkým spolupracovníkům, zdá se, že ho prostě přešel zájem tento film dostat na plátna a chce se věnovat něčemu jinému. Pořád prý ovšem platí jeho slova, že chce skončit na vrcholu svým desátým filmem.

O filmu prosakovalo na veřejnost mnoho více či méně potvrzených informací. Teď se zdá, že spoustu z nich bylo vycucaných z prstu. S hlavní rolí kritika byl totiž všude spojován původně komik Paul Walter Hauser. Tomu ale prý hlavní role nikdy nabídnuta nebyla. Chvilku se nadšeně mluvilo i o účasti megastar Toma Cruise, z čehož bychom hýkali nadšením všichni. Ten byl původně zamýšlen jako hlavní volba pro kaskadéra Cliffa Boothe. Opět šlo prý ale jen o fámy, u nichž bylo přání otcem myšlenky. Šuškanda ukazovala i na Jamieho Foxxe, Margot Robbie a Johna Travoltu, u nichž se vůbec netuší, šlo-li o pravdivé informace. 

Cruise však nebyl jedinou hvězdou, jež byla s filmem spojována. Tady už se mělo jednat o hotovou věc - Brad Pitt si v chystaném snímku měl zopakovat zmíněnou skvostnou roli Cliffa z Tenkrát v Hollywoodu, za níž si vysloužil svého prvního Oscara za herecký výkon. The Movie Critic tak opravdu měl být částečným spinoffem režisérova posledního hitu, přičemž oba filmy mělo spojovat Tarantinovo bytostně osobní téma - láska k filmům. Jinak se však prý casting nikam nepohnul a jiné postavy obsazeny nebyly. Tady můžeme štkát nejvíc, neboť neskutečně sympatického Cliffa bychom pravděpodobně opět viděli všichni rádi.

Tarantino se však sešel i s jinými herci, které s největší pravděpodobností chtěl do filmu obsadit. Mělo se jednat o Olivii Wilde, která měla v jedné verzi scénáře ztvárnit skutečnou slavnou filmovou kritičku Pauline Kael. Další informace uvádí, že pro jednu z rolí byl vytipován i herec David Krumholtz, jenž se loni zjevil v Oppenheimerovi. Tady nicméně není jasné, do koho se měl herec převtělit.

Co však působí nejzajímavěji, je to, jak chtěl Tarantino svůj poslední film pojmout. Prý jej chtěl vzít jako rozlučku s filmovým světem, který vytvořil. Všichni víme, že jeho filmy jsou spolu všelijak propojené. Vincent Vega z Pulp Fiction je bráškou postavy Michaela Madsena z Gaunerů, charakter filmového producenta v Pravdivé romanci je synem seržanta Donnyho Donowitze z Hanebných panchartů a tak dál. Své filmy navíc rozděluje na reálný svět a filmový svět, tedy například v Pulp Fiction by postavy v televizi mohli vidět film Od soumraku do úsvitu. Lehce zmatečné to je, nicméně Quentin v tom evidentně pořádek měl. A všechno to prý chtěl do filmu narvat.

Tarantino si údajně pohrával s nápadem, že by ve filmu nechal vystoupit spoustu svých herců, kteří by hráli své vlastní fiktivní verze vzpomínající na účast v Tarantinových filmech, jež existují v jeho filmovém světě. Mohli jsme tak vidět Hanse Landu z Panchartů, jak se v požehnaném důchodovém věku chláme nad westerny Ricka Daltona? Zní to metašíleně, ale multivesmíry koneckonců nejsou nic nového. A jestli vám to připadá málo bláznivé, tak vězte, že režisér měl zvažovat i to, že by se ve filmu objevilo jeho šestnáctileté já, s nímž měly charaktery kecat v kině nad právě promítanými bijáky.  

Zní to všelijak. Každopádně pořád platí, že Tarantino nějaký film chystá. Jen nikdo netuší, o co půjde.

---

Zdroj: The Hollywood Reporter 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace