Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2024 15:26
Čas čtení 0:57
Anna-Marie Hanzlíková

Céline Dion po letech promluvila: Titanic jako poprvé nahrané demo, vážná nemoc i návrat ke koncertování

Céline Dion po letech promluvila: Titanic jako poprvé nahrané demo, vážná nemoc i návrat ke koncertování
Zdroj: Flickr/celebrityabc/volně k užití
OSOBNOSTI CÉLINE DION FILM HUDBA ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Legendární zpěvačka poskytla rozhovor francouzskému Vogue. Na obálku se dokonce nechala vyfotit odvážně jen v košili.

Dion mimo jiné promluvila o své nemoci. Má diagnostikovaný stiff person syndrom (SPS), který způsobuje svalovou ztuhlost a bolestivé křeče. Proto se říká, že někteří pacienti*pacientky pak působí jako živé sochy. Zpěvačka vypráví, jak se s nemocí sžívala, ale také o své momentální každodennosti, jejíž valnou část zabírají terapie, a to fyzické, pohybové i hlasové.

Doporučeno
VIDEO: Nástupce Gotta? Mladý zpěvák ho připomíná hlasem i vzhledem. Lidé nevěřili, že nejde o playback VIDEO: Nástupce Gotta? Mladý zpěvák ho připomíná hlasem i vzhledem. Lidé nevěřili, že nejde o playback 17. dubna 2024 13:22

S tím souvisí i otázka, zda se zpěvačka ještě někdy vrátí na koncertní pódia. Přestože by po tom moc toužila, přiznala, že to závisí na jejím zdravotním stavu. „Moje tělo si řekne,“ odpověděla.

 

Promluvila ale i o své nejznámější písni My Heart Will Go On, ústředním hitu oscarového Titanicu. Vypráví, že píseň původně režisér James Cameron nechtěl. Ani ona sama si nebyla jistá, píseň zpívat odmítala. Zkušebně ale s producentem nazpívali demo, navíc na první pokus. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vogue France (@voguefrance)


Zkušební nahrávku pak pustili Cameronovi. Tomu se natolik zalíbila, že ji použil v nezměněné podobě. Céline ji nikdy nepřezpívala, zůstala přesně v oné verzi z prvního testovacího pokusu, který měl sloužit jen k přesvědčení režiséra.

V rozhovoru vzpomíná také na svou svatbu. Na tu tehdy oblékla šaty od Mirella a Stevea Gentila, jejichž součástí byla i čelenka se dvěma tisíci krystaly Swarovski, které dohromady vážily tři kila. Celé povídání si můžeš pustit ve videu níže.

Doporučeno
„Zahrál bych to mnohem lépe.“ Herecká legenda zhejtila výkon Joaquina Phoenixe v Napoleonovi „Zahrál bych to mnohem lépe.“ Herecká legenda zhejtila výkon Joaquina Phoenixe v Napoleonovi 22. dubna 2024 18:39

Prohlídni si také Célininy looky. Zapózovala mimo jiné v pompézních světle růžových šatech nebo kontrastně jen v bílé košili bez podprsenky, pouze s bílými šortkami.

Domů
Sdílet
Diskuse