Výstava Pavol Hammel v Galerii pod Palmovkou

Výstava Pavol Hammel v Galerii pod Palmovkou

Adresa:

Praha 8, Zenklova 34

Termín: 4.5.2024 1.6.2024
Vstupné:

zdarma

4kvě - 1čer celý den

Žánr: výstavyumění výtvarné umění malba obraz galerie


Název výstavy: Farebná pošta Vystavující: Pavol HAMMEL Termín výstavy: 4.5. – 1.6.2024 Kurátorka: Ľudmila Pašková „Maľujem preto, aby som bol v tichu a odrezaný od sveta. Dokonca si nepúšťam pri tom ani hudbu“. Pavol Hammel Pavol Hammel je nielen spevákom, skladateľom a textárom, je aj výborným maliarom.

Od roku 2005, kedy si uvedomil, že nielen hudba ho umelecky napĺňa, mal desiatky výstav v európskych krajinách, ako aj v USA a Kanade. Výtvarná Agentúra A1 vydala publikáciu s názvom Farebná pošta, ktorá sa skladá z výtvarnej tvorby Pavla Hammela. Nachádza sa v nej 104 fotografií obrazov so sprievodným textom Milana Mazúra, riaditeľa Považskej galérie. Súčasťou je aj CD so záznamom koncertu v Brne v novembri 2015 - Pavol Hammel a Peter Preložník, klavír,“. „Maľovanie sa pre Hammela stalo akousi meditáciou, keď sa necháva často viesť charakteristikou pesničkových dejov. Má vlastnú koncepciu a filozofiu, využíva silu vzájomného pôsobenia farieb, či už v premyslenom kontraste alebo v harmonickom prepojení, využívajúc spojenia hudobných akordov a farebných tónov.

Častým rysom je simultánne prepojenie obsahu textov piesní s obrazom. Z dôstojne volených farebných akordov cítime ich silnú emočnú intenzitu a výsledok je často prekvapujúci, milo a vkusne prekvapujúci,“ uviedol v publikácii k Hammelovej tvorbe Mazúr. Spevák, skladateľ a gitarista Pavol Hammel oslávil 7. decembra 70. narodeniny. Na hudobnej scéne je od roku 1963, v januári 2018 bol ocenený Krištáľovým krídlom za celoživotné dielo.

Galerie a muzea - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava Pavol Hammel v...

Wellness Hotel STEPPraha (909 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (2.8 km)

Výstaviště HolešovicePraha (3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (3.1 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (3.8 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 816 m)