24.4.2024 17:52 | Správy

Vedenie automobilky Tesla opúšťa slovenský manažér, úzko kooperoval s Elonom Muskom

Zdroj: AP/David Zalubowski

Firma Tesla zároveň v týchto dňoch oznámila aj negatívne hospodárske výsledky.

Bol jedným z najvyššie postavených manažérov vo firme Tesla, teraz oznámil odchod. Výrobcu elektromobilov opúšťa Martin Viecha, ktorý doteraz pôsobil ako šéf oddelenia pre vzťahy s investormi Tesly. Zároveň bol jedným z najbližších ľudí okolo zakladateľa a ústrednej postavy automobilky, Elona Muska. Na tému upozornil web Sme.sk.

Viecha oficiálne oznámil svoj odchod prostredníctvom príspevkov na sociálnych sieťach. Pripomenul, že pre Teslu pracoval sedem rokov, pričom bol svedkom prerodu firmy z jej veľmi problémových začiatkov až na súčasnú poprednú firmu v oblasti elektromobility.

Dôvodom jeho odchodu má byť skutočnosť, že podľa svojich slov potrebuje pauzu a tiež sa chce viac venovať rodine. Naďalej však plánuje sledovať vývoj okolo Tesly a rovnako zostáva aj jej akcionárom.

Negatívne hospodárske výsledky

V posledných týždňoch však nejde o jediného vrcholového manažéra, ktorý ohlásil svoj odchod z Tesly. Firma navyše aktuálne zverejnila hospodárske výsledky za prvý kvartál, ktoré neboli práve lichotivé.

Ako sme písali v samostatnom článku, spoločnosť zaznamenala citeľný pokles tržieb aj čistého zisku. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka sa tržby znížili o 9 % na 21,3 miliardy dolárov. Čistý zisk klesol dokonca o 55 % na 1,13 miliardy USD.

Počet dodaných vozidiel poklesol o pätinu (oproti minulému štvrťroku).

Čítajte aj Koniec rastu Tesly? Tržby klesajú, Musk prepúšťa a Čína tlačí na ceny