Sportovní gymnázium i nové obory. Třebíčské střední školy čekají změny

Foto: Kraj Vysočina

TŘEBÍČ – Třebíčské gymnázium nabídne od příštího roku možnost studia oboru se sportovní přípravou. Bude tak třetím gymnáziem na Vysočině se zaměřením na sportovně nadané studenty. Nově budou v Třebíči moci studovat i pracovníci záchranného systému nebo zájemci o bezpečnostně právní činnost.

První studenti by na sportovní gymnázium měli nastoupit v září 2025. „Aktuálně jsou na Vysočině pouze dvě sportovní gymnázia, v Novém Městě na Moravě a Jihlavě. Vzhledem k potenciálu některých sportů v Třebíči považujeme rozšíření nabídky o kapacity zaměřené na sport za vhodné,“ zdůraznil radní Kraje Vysočina Jan Břížďala.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Rozšíření oborů se kromě gymnázia dotkne i obchodní akademie a hotelové školy, sjednocené od příštího roku pod novým názvem Bráfova akademie Třebíč. Zvětšit kapacitu obou škol půjde díky nové nemovitosti v Bráfově ulici. „Do aukce se nikdo nepřihlásil, pokud krajské zastupitelstvo rozhodne, bude možné objekt koupit za vyvolávací cenu,“ informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek s tím, že cena je přibližně 16 milionů korun. O nákupu budou zastupitelé jednat za dva týdny.

Studovat bezpečnostně právní činnost budou moci od září 2025 studenti na jihlavské soukromé střední škole. „Jako veřejná instituce nabídneme budoucím žákům benefit bezplatného studia,“ dodal Jan Břížďala.