Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nejen politika, Růžička už zase i trénuje. Angažoval ho druholigový Most

Hokejová extraliga, 24. kolo, Litvínov - Mladá Boleslav. Vladimír Růžička na střídačce Litvínova foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Trenér hokejových mistrů světa Vladimír Růžička si ve svém rodném kraji vyzkouší střídačku dalšího klubu. Jako hlavního kouče jej ve středu představili Mostečtí lvi, kteří působí ve druhé lize. Asistovat mu bude Jindřich Kotrla. „Věříme, že zkušenosti obou trenérů přinesou novou energii do herního projevu A-týmu i do mládeže,“ napsal klub na své facebookové stránky.
  23:53

Šedesátiletý kapitán olympijských vítězů z Nagana se narodil v Mostě, neboť na svět přišel v tamní porodnici, ale žil a vyrůstal v sousedním Litvínově. Na severu Čech už kromě mateřského Litvínova vedl i Piráty Chomutov, Kadaň a ústecký Slovan, kde působil zkraje letošní sezony, než se přesunul do Slovanu bratislavského. Na Slovensku však vydržel jen tři měsíce, pak ho odvolali.

Do Mostu to bude mít kousek, neboť žije na Chomutovsku.

Hokejová legenda překvapila v dubnu vstupem do politiky, strana PRO Jindřicha Rajchla ho vybrala za jednoho z kandidátů pro letošní volby do Evropského parlamentu.

„Rozhodl jsem se kandidovat za stranu PRO do europarlamentu, protože bych chtěl, aby se zlepšily podmínky českých sportovců a národních zájmů. Nejsem žádný řečník, takže děkuji,“ řekl na tiskové konferenci. Na kandidátce je posledním v seznamu, tedy osmadvacátým.

Trenér Vladimír Růžička a Jindřich Kotrla (vpravo) v mostecké šatně. | foto: Mostečtí Lvi

Růžička dovedl české hokejové reprezentanty jako trenér k titulům mistrů světa v letech 2005 a 2010. Dvakrát vyhrál extraligu s pražskou Slavií.

V Mostě nahradil Vladimíra Kýhose mladšího a Petra Rosola, své bývalé spoluhráče z Litvínova, kteří se Lvy skončili v letošní sezoně na sedmém místě po dlouhodobé části druhé ligy. V předkole play off vypadli 1:2 na zápasy s Kobrou Praha.

Teď bude Lvy krotit bouřlivák Růžička. Dycky Most!

Autor: