Mala o 37 rokov menej a očarila ho ako ambiciózna zamestnankyňa. Čínska láska miliardára Murdocha odchádzala ako manželka číslo 3 s miliónmi na konte

Spoznali sa pár rokov pred príchodom nového milénia. Pracovala pre jeho spoločnosť a expandovala s podnikateľským impériom na ázijský trh. Očarila jedného z najmocnejších mužov mediálneho sveta a bola z toho svadba.

25.04.2024 00:00
Wendi Murdoch Foto: ,
Boháčka a filantropka Wendi Murdoch sa tiež objavila na 10. ročníku Breakthrough Prize Ceremony v Los Angeles.
debata

Reč je o podnikateľke, filantropke a mocnej žene amerického spoločenského života Wendi Murdochovej. Aj dnes, bezmála jedenásť rokov po rozvode s mediálnym magnátom, nosí hrdo jeho priezvisko. Určite si tiež uvedomuje, že jej otvára mnohé dvere.

Jeff Koons a topmodelka Karlie Kloss Čítajte viac Za manželku mal pornostar, s ktorou bojoval o syna: Dnes je najdrahším umelcom na svete, dielo tohto muža vydražili za 91 miliónov

Narodila sa ako Deng Wenge a ako tínedžerka si neskôr meno zmenila na Wendi. V roku 1988 odišla z Číny do Kalifornie, kde študovala obchod a stala sa jednou z najlepších študentiek v ročníku. Neskôr získala pomerne dôležitú funkciu v rámci hongkongskej televízie Star TV, ktorá patrila pod spoločnosť News Copr. miliardára Ruperta Murdocha. Podieľala sa na niekoľkých dôležitých obchodoch a prenikaní televíznych produktov na trh, jej šikovnosť a bystrosť pri obchodných rozhodnutiach bola podľa mnohých kľúčová.

Najbohatší muž planéty Bernard Arnault a jeho...
Najbohatší muž planéty Bernard Arnault a jeho...
+12Najbohatší muž planéty Bernard Arnault a jeho...

Keď sa v roku 1997 zoznámila s jedným z najbohatších mužov planéty, bol ešte ženatý. Ich svadba sa konala len pár týždňov po tom, ako prebehol rozvod s jeho druhou ženou Annou. Rupertovi a jeho o 37 rokov mladšej polovičke Wendi sa narodili dve dcéry – Grace a Chloe. Ani toto manželstvo však nevydržalo a dvojica sa v roku 2013 rozviedla.

Rupert Murdoch a jeho tretia manželka Wendi... Foto: Profimedia
Rupert Murdoch a jeho tretia manželka Wendi Deng Rupert Murdoch a jeho tretia manželka Wendi Deng na zábere z roku 2008.

Wendi Murdochovú neskôr upodozrievali, že mala románik s bývalým britským premiérom Tonym Blairom. V roku 2014 dokonca vyšiel článok v periodiku The Economist, ktorý tvrdil, že Murdoch ukončil akékoľvek vzťahy s Blairom, keď zistil, že mu zviedol manželku. Tieto informácie však neboli nikdy oficiálne potvrdené. Blair je krstným otcom staršej dcéry Grace Murdochovej.

Blue Origin Bezos Čítajte viac Za každým mužom hľadaj... Krásna Ukrajinka, lokálna hviezdička aj pianistka, ktorej tlieskal svet - toto sú partnerky 5 najbohatších ľudí sveta

Zatiaľ čo Wendi po rozvode zostala single, jej bývalý stihol už ďalšie manželstvo s bývalou topmodelkou Jerry Hallovou. A tiež rozvod. V roku 2023 sa zasnúbil s Ann Lesley Smithovou, ale zásnuby neskôr zrušil. Aktuálne je Murdoch zasnúbený s Elenou Zhukovou a očakáva sa, že tento rok prebehne svadba.

zväčšiť Wendi Murdoch (vľavo) a jej dcéra Grace Murdoch. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Wendi Murdoch (vľavo) a jej dcéra Grace Murdoch. Wendi Murdoch (vľavo) a jej dcéra Grace Murdoch.

Wendi Murdoch sa aktuálne angažuje najmä vo filantropii, predovšetkým v oblasti vzdelávania a umenia. Svojim podnikateľskym úspechom a angažovanosťou v rôznych oblastiach si získala uznanie a postavila sa ako významná osobnosť nielen vo svete biznisu, ale aj vo verejnom živote.

Nechápem, prečo sú ženy na seba zlé. Aj v Zrade viac držali palce Milanovi Ondríkovi
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #Rupert Murdoch #rozvod #miliardár #Wendi Murdoch

+ Varte si doma sami, snažte sa obmedziť polotovary, prospeje vám to.
Každá práca vás niečomu naučí, preto sa...

+ Dbajte hlavne na svoje zdravie, je to to najdrahšie čo máte.
Vrátiť sa v čase nedá, preto sa snažte práve...