Zavřít reklamu

Krátká rekapitulace: Samsung uvedl nadstavbu One UI 6.1 s balíčkem funkcí umělé inteligence Galaxy AI spolu s vlajkovou řadou smartphonů Galaxy S24 v lednu letošního roku. Od té doby ji obdržely i loňské vrcholné modely, tedy řada Galaxy S23, S23 FE, Galaxy Z Fold5, Z Flip5 a tablety řady Galaxy Tab S9. Jenže Samsung povolil a novinky přinese i na zařízení z roku 2022. Nyní i víme, kdy to bude.

Už dříve jsme slyšeli, že se tak stane v květnu. Kanadský operátor Fido ale přímo uvádí, že se tak stane 3. května. Právě tento den by tak měly aktualizaci One UI 6.1 s balíčkem Galaxy AI dostat smartphony Galaxy S22, S22+, S22 Ultra, Galaxy Z Fold4 a Galaxy Z Flip4. Aktualizace s sebou zároveň ponese květnovou bezpečností opravu.

Upřímně řečeno je ale jedno, jestli aktualizace vyjde 3., 10., nebo až 31. května. Původně neměla přijít totiž vůbec a Samsung nás všechny svým vstřícným krokem skutečně překvapil a potěšil zároveň. Sice budeme muset na zařízeních z roku 2022 oželit funkce, jako jsou Instant Slo-Mo nebo vizualizaci aktuálního počasí na tapetě, to ale jistě přežijeme. Samsung tak i dva roky starým zařízením dává patřičnou funkční injekci, která prodlouží jejich životnost.

Zařízení Samsungu s Galaxy AI koupíte zde

Dnes nejčtenější

.