Zákrok, který rozhodl o extraligovém titulu? Pardubický brankář Will napodobil 14 let starý výkon Dominika Haška

Byl králem pátého finále. Brankář Pardubic Roman Will nepustil žádnou z 25 střel Třince. Za nerozhodného stavu navíc předvedl zákrok, který možná rozhodl o titulu.

i Zdroj fotografie: HC Dynamo Pardubice
                   

Hlavní zprávou dne je, že Pardubice mají po výhře 3:0 mečbol (stav série 3:2). Vychytaná nula ve finále hokejové extraligy, ale taky není k zahození. Vždyť posledním mužem, kterému se to v pardubickém dresu povedlo, byl legendární brankář Dominik Hašek. V roce 2010 podobně vymazal Vítkovice (ve druhém zápase 1:0). Co z toho tehdy nakonec bylo? Titul. Takže jedna paralela by tu byla.

Zázračná lapačka

Tou druhou jsou spektakulární zákroky, které Will v play off předvádí. Dominátor ani v nejslavnějších letech neměl lepší. Hlavní chvíle rodáka z Plzně přišla v 15. minutě. Tygřím skokem se za stavu 0:0 fantasticky přesunul a lapačkou zlikvidoval obrovskou šanci Andreje Nestrašila, který měl před sebou poloprázdnou branku. Celá pardubická hala v euforii nadskočila, protože nic podobného neviděla.

Třinec prostě tentokrát neměl nárok. Jako by v brance byla pohyblivá zeď. „Roman Will byl výborný. Když jsme potřebovali, tak nás podržel. Měl dva skvělé zákroky. Ta nula je skvělá jak pro něj, tak pro celý tým, který hrál výborně v obraně,“ uvedl kouč Pardubic Marek Zadina, o jehož obvinění televizního experta Antoše z ovlivňování rozhodčích jsme na SportechŽivě také psali.

Dostane se Will na MS?

„Roman vytahoval krásné zákroky, zápas se mohl klidně zlomit úplně někam jinam, ale zachránil nás. Jsme rádi, že ho máme,“ chválil spoluhráče pardubický kapitán Lukáš Sedlák. S takovou formou by se Will klidně mohl nominovat na domácí mistrovství světa, která začíná už 10. května v Praze a Ostravě.

Dusno v hokejové Spartě. Po vyřazení z play off budou padat hlavy, mluví se o příchodu nejúspěšnějšího trenéra posledních let

A kdo ví, třeba se Will, pro něhož to byla třetí nula v letošním play off, brzy vrátí i do slavné NHL. Doposud v ní odchytal pouze jediný zápas za Colorado. Jednatřicetiletý brankář nastupoval také za Mladou Boleslav, Liberec, Rögle a Čeljabinsk. S Bílými Tygry z Liberce byl dvakrát v extralize stříbrný. Vychytá si tentokrát zlato? Šesté utkání se hraje už v pátek v Třinci.

Zaslouží si Will nominaci na MS? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
122 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články