O Sázavské pádlo 2024

O Sázavské pádlo 2024

I po padesátce jsou vodácké závody na Sázavě stále v kondici. Letošní 52. ročník závodu dětských vodácko-turistických oddílů, který se uskuteční v termínu 3. – 5. 5. 2024 na řece Sázavě je toho dokladem.

Kategorie závodu jsou vypsány pro všechny věkové kategorie, ti nejmladší závodí na pramicích, ti starší pak na kajacích a kánoích. Trasa závodu z Krhanic do Pikovic měří 12 kilometrů a prověří závodníky pěti jezy, brankovištěm a také netekoucím volejem před cílem závodu. Budou peřeje? Pevně věříme, že i ty se na trase objeví. I přes obecně nízké průtoky v předchozích ročnících, vyjma toho loňského, rychlostní závod neztrácí na popularitě a na závodníky čeká v cíli pod mostem v Pikovicích podpora fanoušků, kteří se seběhnou z celého tábořiště.

Kdo chce kombinaci o Sázavské pádlo či o Sázavského medvěda vyhrát, bude prověřen nejen v rychlosti a obratnosti na řece. Součástí kombinovaného závodu je závod všestrannosti, na kterém na závodníky bude čekat osm tematických úkolů. Ty se váží k tématu ročníku, kterým je letos První republika. Budou se vracet z východní fronty? Budou šít dobové kostýmy? Nebo budou závodníci montovat letecké motory v nově vzniklém závodě Avia Letňany? To se dozví až během samotného závodu. Znalost dobových reálií jim ale může pomoci.

Závodu ve všech kategoriích se účastní každý ročník přes dvě stovky závodníků, na ty nejlepší pak čeká slavnostní vyhlášení.

I dospělí u nás závodí, jejich závod v sobotu večer prověří schopnosti a dovednosti a spolu s přibývajícím soumrakem vytvoří atmosféru, ve které ze sebe vydají všechno.

Tak pádlo do ruky a vidíme se v Pikovicích!

Podrobnosti hledejte na www.lodenice-vltava.cz/sazavske_padlo!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: