Uzavírka ve Všestarech – 1. etapa (ul. Říčanská a Mnichovická) – změny v provozu BUS

Vážení občané,

sledujeme průběh událostí kolem uzavření komunikací ve Všestarech a snažíme se Vám přinášet nejaktuálnější informace, které se k nám dostávají. Chápeme, že tato situace má dopad na většinu z nás, ať už projíždíme okolními obcemi z jakéhokoli důvodu. Omlouváme se za nával informací, které se k Vám dostávají, a věříme, že Vám naše zprávy pomohou lépe se orientovat.


Od pondělí 29. 4. 2024 začne 1. etapa uzavírky ve Všestarech. Zcela uzavřena bude ul. Říčanská a Mnichovická.

Tato fáze potrvá cca do 14. 7. 2024, následovat bude cca do konce prázdnin další fáze, kdy se navíc k tomu uzavře ještě ul. Strančická. Od začátku školního roku by měla být otevřena Říčanská i Mnichovická, ale Strančická zůstane cca do poloviny října uzavřena.

Uzavírka bude mít vliv na provoz linek PID 489, 494, 557 a 582.

Spoje linky 489, které jedou přes Všestary, pojedou ze Strančic do Všestar (ve Všestarech bude jezdit BUS ul. Jaroslava Baťchy), kde se otočí a pojedou přes Strančice, kde je v ul. Hrdinů zřízena zastávka pro případný výstup cestujících z Všestar (a případný nástup opozdilců, kterým před pár okamžiky mohl autobus ze Strančic ujet), a Vávrov do Mnichovic a dále.

Opačný směr analogicky též včetně dočasné zastávky ve Strančicích v ul. Hrdinů.

Zastávka Všestary, Strančická bude obsluhována v obou směrech všemi spoji, které pojedou okolo.

Zcela bez obsluhy BUS se ale ocitnou Menčice.

Na lince 494 je vedení spojů mezi Strančicemi – Všestary – a zpět Strančicemi stejné, jako výše u 489 s tím rozdílem, že dále je linka vedena ve Strančicích ul. Rudé armády a přes Světice a Tehov po své trase.

Opačný směr analogicky.

U školní linky 557 se zcela ruší obsluha Všestar spoje mezi Klokočnou a Světicemi jsou vedeny bez zastavení přes Mnichovice (nutné otočení na Jánském náměstí) a Strančice.

Atypicky je řešena linka 582, která nezajíždí na náves do Všestar, ale je zřízena dočasná zastávka (pro oba směry) u hřbitova ve Všestarech (Všestary, hřbitov).

Důvodem je jiné směrové vedení, než u linky 494 a úspora času.

I tak je ale objížďka pro všechny linky časově náročná a byla tak nevyhnutelná změna časových poloh spojů, ač byla snaha o co největší zachování stávajícího stavu.

 

Jízdní řády jsou ke stažení na www.pid.cz v sekci Jízdní řády. Ve vyhledávačích spojení je změna též k dispozici.

Všestary_uzavírka_etapa_I_489_494_557_582