Aktuality

Vzdělávat se chtějí i srdcaři z neziskovek. V Pardubickém kraji se to daří

Vzdělávat se chtějí i srdcaři z neziskovek. V Pardubickém kraji se to daří
(25.4.2024)

Hned osm vzdělávacích kurzů pro neziskové organizace nabídne v letošním roce Koalice nevládek Pardubicka ve spolupráci s Pardubickým krajem.

První tři letošní vzdělávací kurzy už se uskutečnily. „Probíraly se legislativní změny v zákoníku práce, efektivní delegování a právní aspekty fundraisingu,“ řekla koordinátorka informačního centra Koalice nevládek Pardubicka (KONEP) Barbora Jouzová a dodala, že dalších pět vzdělávacích kurzů se chystá.

Ve čtvrtek 23. května to bude brandbuliding neboli budování značky s Adrienou Růžičkovou. Ve středu 19. června fundraising s Lenkou Bártovou. Ve středu 4. září přijdou na řadu sociální sítě pro pokročilé a LinkedIn s Kateřinou Toholovou. Na úterý 15. října je připraven kurz s názvem Wellbeing s Tomášem Jirečkem. Závěrečný díl letošního vzdělávacího cyklu obstará v úterý 5. listopadu marketing a úvod do umělé inteligence. Jeho lektorem bude Slávek Král.

„I srdcaře“ mohou zajímavá témata i lektoři dál rozvíjet

„V neziskovém sektoru se pohybuje velké množství srdcařů, kteří jsou ochotni obětovat svůj čas i energii pro dobro druhých. Většinou jim nechybí nadšení a zápal pro danou věc. V dnešní době je však důležité myslet také na kvalitní vzdělávání, které je může posunout a v konečném důsledku i celou organizaci ještě o kousek dál. Zajímavá témata i lektoři je mohou rovněž motivovat a profesně rozvíjet,“ uvedl radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola. Právě Pardubický kraj vzdělávání neziskovek podporuje jak finančně, tak i zázemím v prostorách krajského úřadu.

Pozitivní zpětná vazba od účastníků vzdělávacích kurzů

„Na vzdělávací kurzy máme pozitivní zpětnou vazbu. Jejich účastníci oceňují, že zde mohou získat nové poznatky a zkušenosti, které pak mohou uplatnit ve své organizaci,“ sdělila ředitelka Koalice nevládek Pardubicka Jana Machová.

„Naší dlouhodobou snahou je posilovat vzájemnou spolupráci, výměnu zkušeností a pomáhat v rozvoji neziskových organizací i celého regionu. Naše vzdělávací kurzy jsou jednou z klíčových aktivit, jak toho dosáhnout," upřesnila Jana Machová.

„Tyto kurzy mi dávají možnost prohloubit moje znalosti v různých tématech. Je to zároveň příležitost zeptat se zkušených lektorů na to, co mě zajímá a zlepšit tak moje dovednosti v pracovní oblasti,“ poznamenala pravidelná účastnice vzdělávacích kurzů Koalice nevládek Pardubicka, ředitelka Komunitního centra Kalyna v Pardubicích a současně předsedkyně Celiaklubu Východní Čechy Petra Srdínková.

Podrobnější informace o vzdělávacích kurzech pro neziskové organizace včetně možnosti přihlášení najdete na webu https://www.konep.cz/aktivity/vzdelavani-neziskovek/.