Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Chci naplnit potenciál, který ve Zbrojovce dřímá, říká nový majitel klubu Libor Zábranský

Novým majitelem klubu FC Zbrojovka Brno se stal Libor Zábranský, který před lety vrátil slávu hokejové Kometě. Fotbalová Zbrojovka tímto krokem zásadně změnila svou vlastnickou strukturu. Podle klubového webu Zábranský přebírá osmdesátiprocentní podíl vlastnictví FC Zbrojovka Brno a věc dokončují právníci.

Cílem je synergie mezi Kometou a Zbrojovkou

Libor Zábranský jakožto majitel, generální manažer a svého času i hlavní trenér vrátil slávu hokejové Kometě, nyní se o něco podobného bude snažit i ve fotbalové Zbrojovce. Zábranský se stává většinovým majitelem fotbalové Zbrojovky a propojuje tak dvě nejslavnější brněnské sportovní značky.

„S Václavem Bartoňkem nás pojí dlouholeté vazby, oba kluby jsou a musí být v symbióze. V minulosti Vašek pomohl Kometě a je tedy logické, že já teď pomůžu Zbrojovce. Cílem je vytvořit mezi oběma kluby synergii a naplnit potenciál. Do budoucna se nabízí i myšlenka vybudování společného tréninkového centra, což by mohlo výrazným způsobem posunout zejména mládež. Nechci ale příliš předbíhat, musíme jít krok po kroku,“ uvedl na webu Zbrojovky Libor Zábranský.

„Chci naplnit potenciál, který ve Zbrojovce dřímá“

Zábranský si klade za cíl Zbrojovku postupně vrátit na výsluní. „Nikdo nemůže čekat zázraky na počkání. Bude to především o tvrdé a systematické práci, ale za tu dobu, co se pohybuju ve sportovním, podnikatelském a politickém prostředí, jsem načerpal dost zkušeností na to, abych tuto situaci společně se svým týmem zvládl. Přebírám rozhodující pravomoc a chci naplnit potenciál, který ve Zbrojovce dřímá,“ uvedl Zábranský pro web Komety.

Podle dosavadního většinového majitele Zbrojovky Václava Bartoňka jde o nejlepší řešení pro Zbrojovku a její fanoušky. „Libor Zábranský dlouhodobě a usilovně prokazuje, že mu na brněnském sportu záleží, a proto mu Zbrojovku můžu s klidným svědomím a důvěrou předat. Doufám, že toto ocení i fanoušci, kteří jsou nedílnou součástí klubu,“ okomentoval na webu Zbrojovky situaci Václav Bartoněk.

Předávní klubu novému majoritnímu vlastníkovi Zábranskému v těchto finalizují právníci.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Kometa Brno

Štítky sport, fotbal, hokej, Kometa, Zbrojovka, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

Bartoněk čekal kdo dá víc, ať žijí peníze!

Čtvrtek, 25. dubna 2024, 16:27Odpovědět

Chci naplnit potenciál, který ve Zbrojovce dřímá, říká nový majitel klubu Libor Zábranský  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.