Hlavní obsah
Názory a úvahy

Těhotenství není nejkrásnější období v životě ženy, přestaňte to tvrdit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Opravdu existuje někdo, kdo si užívá těhotenství? Všechny ty neduhy, otoky, chutě, pálení žáhy a potom porod, který je mnohdy doprovázen dramatem, vždy bolestí, někdy i zoufalstvím? To snad ne.

Článek

Kde se vlastně vzal názor, že těhotenství je nejkrásnější období v životě ženy? Čas, kdy přiberete desítky kilo, musíte neustále docházet za lékaři, kteří vás straší vším, co se vám nebo vašemu dítěti může stát, jednají s vámi jako s nesvéprávnou a rychle zjistíte, že na vašem názoru tady tak docela nezáleží.

Těhotenství jako důvod k nesvéprávnosti

Protože můžete odmítnout všechno, ale koukat na vás budou jako na nezodpovědného floutka, který není ochoten udělat maximum pro své miminko. Často s naprostou ignorací všech základních instinktů, které v sobě žena bezesporu má.

To pochopitelně nekončí jen doktory, protože přibírat třičtvrtě roku je vážně lahůdka, člověka bolí nohy, prsa i záda, dítě je stále těžší a v určité fázi už si nepřejete nic jiného než porodit, což má příroda dobře zařízeno, protože kdyby to na konci vlastně nebylo tak nepříjemné, nikdo normální by snad rodit nechtěl. Kromě Agáty Hanychové, která se nedávno v jednom ze svých podcastů nechala slyšet, že porody miluje a rodila by klidně za peníze.

Ženy, které si to neužívají

Pojďme si na rovinu říct, že to vážně není romantické. Ženy se potýkají s mnoha přidruženými komplikacemi - třeba únikem moči, chrápáním, únavou. Zároveň nemají šanci se vyspat, protože břicho už je tak velké, že je to takřka nemožné.

Tím spíš, když mají doma druhé malé dítě, o které se musí postarat. Často se od nich očekává, že zvládnou tolik, co doposud a ony potom ve své hlavě bojují s tím, že jedou až na dno svých sil. Ne vážně, kdo řekl, že těhotenství je nejkrásnější období v životě, ženy? To musel být určitě chlap.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz