25. dubna 2024 • 13:05

Měl koupit Zbrojovku, teď zírá: Z komedie tragédie. Prohra i pro Kometu

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
21
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbrojovka má nového majitele. Jen jiného, než se ještě na začátku dubna čekalo. O brněnský fotbalový klub se vehementně zajímal investor Pavel Svoreň. Do konce tohoto měsíce měl oficiálně převzít majoritní balík akcií. Což se překvapivě nestalo. Předběhl ho Libor Zábranský, šéf hokejové Komety. „Z komedie je zaděláno na tragédii,“ reagoval Svoreň na sociální síti X.



„Celá řada lidí se na mě obrací se žádostí o stanovisko. Dejte mi a mým kolegům, prosím, alespoň krátký čas,“ napsal Pavel Svoreň na sociální síti krátce po oznámení, že novým majitelem Zbrojovky se stal Libor Zábranský. Byl evidentně zaskočený.

Vždyť Svoreň patřil v posledních měsících mezi nejžhavější adepty na koupi brněnského fotbalového klubu. Už v polovině března to vypadalo, že se s Václavem Bartoňkem, dnes už bývalým majitelem Zbrojovky, dohodl na převodu většinového podílu klubu.

„Po turbulentních dnech společně oznamujeme významný posun v dohodě i samotném procesu převzetí klubu. Zainteresované strany se shodly na všech parametrech modifikované obchodní dohody, která bude finálně vypořádaná k 26. 4. 2024,“ stálo v prohlášení, pod které se podepsali Bartoněk, Svoreň a Čeněk Absolon za Regionální hospodářskou komoru Brno.

Článek pokračuje pod grafikou

Jenže jediný den před stanoveným datem došlo ke zvratu. Zábranský převzal 80 % akcií klubu. „Je to velmi dobrá zpráva,“ reagoval pro deník Sport Karel Jarůšek, legenda Zbrojovky.

Zábranský je zastupitelem města Brna a současně majitelem hokejové Komety. V oficiálním prohlášení uvedl, že cílem je vytvořit mezi kluby synergii a naplnit potenciál. Svoreň to ovšem vnímá jinak. „Zatím se omezím na konstatování, že největším poraženým budou oba sportovní kluby. I přesto: Vzhůru Brno!“ dodal výkonný ředitel investiční skupiny Portiva.

Jedno je jisté, Svoreň zůstal mimo hru. „A proto jsem po jedné schůzce v Brně před více než rokem zjistil, že to nemá význam,“ uvedl na síti X Ondřej Kania, současný majitel Liberce, jenž se o Zbrojovku v minulosti rovněž zajímal.

Jakou má brněnský klub před sebou budoucnost?

Vstoupit do diskuse
21

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud