Aktuality

Zdravotní sestry si zaslouží naše poděkování. Proto vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží naše poděkování. Proto vznikla nová soutěž
(25.4.2024)

Empatický a odborný personál je základem celého zdravotnictví. Nejčastější kontakt s pacientem mají zdravotní sestry. Právě pro ně je tu nová soutěž Sestřička roku, jejíž vznik iniciovala náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaela Matoušková.

Od 25. dubna do 30. června letošního roku můžete na webu sestra.pardubickykraj.cz nominovat své oblíbené sestřičky, které pracují na území Pardubického kraje. Navrhovatelem může být kdokoliv odkudkoliv. „Soutěž je určena všeobecným sestrám, porodním asistentkám, praktickým sestrám a dalším nelékařským zdravotnickým pracovníkům (NLZP), kterým se jejich profese stala především posláním než pouhým zaměstnáním. Ačkoliv máme trochu genderově nevyvážený název, navrhnout můžete samozřejmě i muže působící na těchto pozicích, protože nezáleží na pohlaví, ale ochotě pomáhat. Já děkuji všem, kteří každý den tvrdě pracují na tom, aby se ostatní měli lépe. Doufám, že se nám sejde mnoho nominací,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaela Matoušková s tím, že soutěž má tři kategorie – Sestra v přímé ošetřovatelské péči, Sestra v sociálních službách a Čestné ocenění za celoživotní práci.

Pravidla soutěže, nominační formulář a další informace najdete na webu sestra.pardubickykraj.cz. K vyhlášení vítězů prvního ročníku dojde letos v září.

Akce se koná pod osobní záštitou ministra zdravotnictví České republiky Vlastimila Válka a náměstkyně hejtmana Pardubického kraje pro zdravotnictví Michaely Matouškové.