Třetí ročník Vysočiny v pohybu si nenechalo ujít dvanáct tisíc lidí

Letošní ročník byl opět úspěšný. Foto: Kraj Vysočina

KRAJ VYSOČINA – Již potřetí měli obyvatelé Vysočiny možnost zúčastnit se týdne sportování zdarma. Akce byla opět úspěšná, lidé by si do budoucna přáli její prodloužení.

Stovky bezplatných hodin na vnitřních sportovištích mohla ve dnech 8. – 15. dubna využít veřejnost na Vysočině. Volné kapacity nabídla více než padesátka partnerů, mezi nimi i organizace, které v minulosti se zapojením váhaly. „Z reakce našich partnerů je zřejmé, že zájem o sportování zdarma byl především v pozdějších odpoledních hodinách. Často se opakoval návrh, abychom akci prodloužili z jednoho, alespoň na dva týdny,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Letos si lidé pochvalovali především nabídku volných hodin v posilovnách a bazénech. Ocenili ale i otevření sportovišť v menších obcích a městech. V Puklicích byly připraveny pohybové aktivity pro děti a aerobik, ve Smrčné otevřeli sokolovnu, ve Výčapech si zájemci vyzkoušeli stolní tenis. A pozadu nezůstala například ani TJ Jiskra Humpolec, která zopakovala nabídku loni tolik úspěšné lukostřelby, ukázek karate a hry v šachy.

Partnery akce byly Český rozhlas Vysočiny, Koordinační uskupení neziskových organizací v Kraji Vysočina a Česká unie sportu.