Hlavní obsah

Výbuch ve sběrně kovů na Ukrajině zabil dva lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva muži přišli o život a jedna žena utrpěla zranění při výbuchu ve sběrně kovového šrotu v obci Staryj Jar v ukrajinské Lvovské oblasti. Policie považuje za nejpravděpodobnější, že někdo odevzdal do sběru nevybuchlou munici, informoval web listu Ukrajinska pravda.

Foto: Profimedia.cz

Sběrna šrotu. Ilustrační foto

Článek

K explozi došlo, když pracovník sběrny vážil materiál, který přivezla 58letá obyvatelka jedné z vesnic v okrese Javorivskyj společně se svým 54letým sousedem.

Výbuch podle Ukrajinské pravdy zabil muže, který šrot přivezl, a majitele sběrny, 42letého obyvatele obce Staryj Jar; ženu vážně zranil.

Případ vyšetřuje policie, jež se přiklání k tomu, že ve sběrně explodovala nevybuchlá munice, kterou někdo odevzdal do šrotu.

Ve sběrné nyní kromě policejních vyšetřovatelů pracují také pyrotechnici, kteří prověřují veškerý kovový materiál, jenž se na dvoře nachází. Ve věci bylo zahájeno trestní řízení.

Dva Češi ukradli v Rakousku 700 kilogramů barevných kovů

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám