Stavba jihlavského obchvatu přilákala zloděje. Odnesl si nářadí za čtvrt milionu

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

JIHLAVA – Jihlavští policisté šetří vloupání na staveništi obchvatu Jihlavy. Neznámý pachatel prohledal stavební buňku a poté z kontejneru odcizil uložené nářadí.

Ke krádeži došlo v době od středečního večera 23. dubna do čtvrtečního rána 24. dubna na ulici Znojemská u budovaného mostu u kruhového objezdu. Zloděj se nejprve pokusil dostat do stavební buňky. „Nezjištěným nástrojem překonal zámek mříže, která kryla dveře. Vnikl dovnitř a buňku prohledal, uvnitř nic neodcizil, ale poté za užití násilí nezjištěným předmětem přeřízl petlici u vrat skladového kontejneru, který stál na stejném místě. Zevnitř kontejneru odcizil různé ruční stavební nářadí,“ popsala postup pachatele policejní mluvčí Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Škoda, kterou neznámý lupič způsobil majiteli, dosáhla téměř 230 tisíc korun. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci a po pachateli pátrají,“ dodala mluvčí.