Hlavní obsah

Ukrajinský ministr zemědělství podezřelý z korupce rezignoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský ministr zemědělství Mykola Solskyj, který je podezřelý z machinací se státními pozemky, předal ukrajinskému parlamentu rezignační dopis. Podle serveru RBK-Ukrajina to oznámil předseda parlamentu Ruslan Stefančuk.

Foto: Minagropolitiky

Ukrajinský ministr pro zemědělskou politiku Mykola Solskyj

Článek

Ukrajinský protikorupční úřad tento týden informoval, že Solského podezírá z machinací se státními pozemky. V prohlášení zveřejněném na sociálních sítích úřad uvedl, že Solskyj stál v čele zločinecké skupiny, která nezákonně získala stovky hektarů půdy v celkové hodnotě 291 milionů hřiven (174 milionů Kč).

Solskyj v návaznosti na toto oznámení slíbil úřadům plnou součinnost. Na Ukrajině jde o první známý případ, kdy za prezidenta Volodymyra Zelenského úřady označily ministra za podezřelého v korupční kauze, připomněla dříve agentura Reuters.

Zelenskyj se snaží ukázat, že korupce nesmí být v zemi tolerována. Loni na podzim navrhl odvolání ministra obrany Oleksije Reznikova poté, co ministerstvem otřáslo několik korupčních kauz.

Ukrajinský ministr stál v čele zločinecké skupiny, která podváděla s pozemky

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám