Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Emoce na zastupitelstvu, primátorem zůstává Zámečník. O jeho odvolání se nakonec vůbec nehlasovalo

Velmi emotivní byla diskuze o možném odvolání primátora Liberce Jaroslava Zámečníka (Starostové pro LK), což navrhoval opoziční Liberec otevřený lidem (LOL). I když se ale více než hodinu diskutovalo, o možném odvolání se vůbec nehlasovalo, koalice totiž vůbec nepřipustila bod zařadit na program jednání.

„Odvolání primátora je závažná věc, my jsme ale v závažné situaci. Jde o velké projekty, nejsou to drobnosti. Všechny projekty schvalovala celá koalice. Buď je mlčky schvalovali, nebo je aktivně podporovali,“ uvedl opoziční zastupitel Jindřich Felcman (LOL).

Opozice podle něj dlouhodobě u všech sporných projektů, které policie šetří, upozorňovala na nesrovnalosti. „Uzavřeli jste se od ulity a schovali se za historku o selhání jednotlivce,“ odkázal na odvolání obviněného exnáměstka Petra Židka (ODS).

Primátor Jaroslav Zámečník ale uvedl, že koalice od počátku celou kauzu intenzivně řešila. „Od prvopočátku jsme se scházeli a radili se o dalších krocích. Trvalo několik koaličních jednání, než jsme našli cestu dál. Tou bylo, že jsme se rozešli s ODS a že budeme pokračovat ve třech,“ řekl.

Diskuze byla chvílemi vyhrocená, zastupitelé se překřikovali a vyzývali se k uklidnění. Postupně se dostali k jednotlivým projektům. Zatímco opozice přicházela s argumenty, že primátor manažersky selhával a měl by sám rezignovat, sám primátor zase reagoval tím, že vždy postupoval v souladu. „Každý rozhodoval podle vlastního uvážení, podsunout nám, že se nás někdo snaží úkolovat zvenčí, je přes čáru,“ řekl.

V jednu chvíli se dokonce obrátil na zastupitele s tím, jestli jej chce někdo v roli primátora nahradit. „Chce mě někdo nahradit v pozici primátora? Zvedněte ruku! Neodstoupím, není k tomu důvod. Chci pokračovat v práci pro občany,“ hřímal primátor na zastupitelstvu. „Celou vaši snahu vidím jako pokus o politický převrat,“ řekl také.

O možném odvolání se ale nakonec vůbec nehlasovalo, bod nebyl zařazen na program zastupitelstva. Pro jeho zařazení hlasovali jen zástupci LOL, zdržela se SPD a sám primátor. Ostatní byli proti.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky primátor, zámečník, zastupitelstvo, diskuse

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Kontroverz

Primátore, jste idiot, byť jen malá postavička v řadě šmejdů na radnici a Kraji. Z nás dělat voly nebudete. Sbalte si Janďourka, Šolce a další, a táhněte do hajzlu. Nepochopil jste, že to nemá jiné řešení, a protahujete to zbytečně? Do léta vypadnete tak jako tak. Od dob Kittnera je čas skončit se sviněmi u koryt.

Pátek, 26. dubna 2024, 14:07Odpovědět

Emoce na zastupitelstvu, primátorem zůstává Zámečník. O jeho odvolání se nakonec vůbec nehlasovalo  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.