Home / šport / Ostatné športy / Bátovská Fialková hlási návrat do súťažného diania, konkurencia v ženskom biatlonovom tíme sa tak výrazne zvýši

Bátovská Fialková hlási návrat do súťažného diania, konkurencia v ženskom biatlonovom tíme sa tak výrazne zvýši

25.4.2024 (SITA.sk) – Druhá najlepšia biatlonistka slovenskej histórie Paulína Bátovská Fialková hlási návrat do súťažného diania. Po ročnej prestávke s materskými povinnosťami sa 31-ročná skvelá športovkyňa vráti do tréningového procesu pod vedením svojho niekdajšieho kondičného trénera Martina Bajčičáka. Informoval o tom špecializovaný web www.slovenskybiatlon.sk.

Bajčičák nebude iba kondičným trénerom Bátovskej Fialkovej, obaja sa pridajú k mužskému tímu a trénerovi Lukášovi Daubnerovi. Spolu s Bajčičákom budú pripravovať aj Tomáša Sklenárika, Jakuba Borguľu, Damiána Cesneka, Mateja Badáňa, Sebastiána Ilavského a Benjamína Belicaja,“ informoval slovenskybiatlon.sk.

Návratom Bátovskej Fialkovej sa výrazne zvýši konkurencia v ženskom tíme, kde bude pokračovať aj Anastasia Kuzminová a talentovaná Ema Kapustová už ukončila juniorskú kariéru.

Máme iba tri miestenky na preteky SP, teda spolu so sestrami Remeňovými a Júliou Machyniakovou nebude jednoduché dostať sa do tímu pre Svetový pohár,“ podotkol Slovenský biatlon.

Bátovská Fialková niekoľko rokov patrila do širšej svetovej špičky, v pretekoch najvyššieho rangu získala 3 237 bodov. Až deväťkrát sa postavila na pódium v pretekoch Svetového pohára, no dosiaľ jej uniká víťazstvo ako aj medaila z MS a ZOH. V celkovom hodnotení SP bola raz šiesta aj trinásta, v predminulej sezóne pred pauzou bola 17. najlepšia biatlonistka sveta.

Viac k témam: Biatlon
Zdroj: SITA.sk – Bátovská Fialková hlási návrat do súťažného diania, konkurencia v ženskom biatlonovom tíme sa tak výrazne zvýši © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prvá časť himalájskeho dobrodružstva ubehla ako voda, Hámor sa podelil o svoje zážitky z Himalájí (foto)

Horolezec sa pripravuje na odchod do základného tábora.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *