DOPOLEDNE PRO ZDRAVÍ S LENKOU VYMLÁTILOVOU

Lenka Vymlátilová je lektorkou kondiční chůze nordic walking. Společně bychom vás rády pozvaly na "dopoledne pro zdraví", a to v pátek 3. května 2024. V rámci něj si osvojíte základy nebo prohloubíte znalosti nordic walkingu přímo v terénu. Bližší informace vám sdělíme při přihlášení na tel. 607 518 104. Hole můžete mít vlastní, ale můžeme vám je i zapůjčit. Začátek akce bude patřit rozcvičce s holemi, po které bude následovat v případě vašeho zájmu procházka /vše do 3 km celkem/.

Nordic walking přeložený do češtiny znamená severská chůze a jde o chození se speciálními holemi k tomu určenými. Jedná se o jeden z nejzdravějších sportů, kde zapojujete svaly celého těla, přitom dopady tlumí hole, které navíc pomáhají zapojit do chůze i horní část těla.

Tento sport je opravdu vhodný téměř pro všechny od seniorů až po vrcholové sportovce. Zátěž pro každého je dána individuálně, podle jeho možností a schopností. Vyloženou kontraindikací pro Nordic walking je pouze nekompenzovaný diabetik a kardiak.

Kde mohu Nordic walking provozovat?

Prakticky kdekoli. Nejlepší chůze s holemi je v přírodě, ale když není na dosah, tak skvěle poslouží park nebo nábřeží.

Co k Nordic walkingu potřebuji?

Kvalitní hole, které dobře tlumí nárazy a poskytnou vám jistou oporu. Obuv na sport, oblečení, ve kterém se budete moci volně hýbat a zapotit. V zimních měsících jsou vhodné rukavice. Na delší výlety je lepší se vybavit ledvinkou s pitím, nebo batohem, který má bederní a hrudní popruh

  • DOPOLEDNE PRO ZDRAVÍ S LENKOU VYMLÁTILOVOU