Tragická nehoda u Střílek: Spolujezdkyně zemřela na místě

Foto: HZS Zlínského kraje

VYŠKOV, KROMĚŘÍŽ – Ve středu vyjížděli hasiči z Bučovic k tragické nehodě, která se stala na hranicích kraje u Střílek. Bohužel skončila nehoda tragicky, jedna žena zemřela na místě. Hlavní tah na Uherské Hradiště byl uzavřen několik hodin a objízdné trasy vedly přes Kyjovsko.

Ve středu v deset hodin dopoledne hasiči vyslali jednotku ze stanice Bučovice spolu s dalšími jednotkami ze Zlínského kraje k tragické nehodě na silnici I/50 za hranicí Jihomoravského kraje u obce Střílky. Šlo o střet dvou osobních vozidel. V jednom cestovali čtyři lidé. Tři z nich hasiči vyprostili z vozidla ven na páteřové desce. Čtvrtý cestující byl již mimo vozidlo. Ve druhém autě jel řidič sám. Ve spolupráci s posádkou záchranářů hasiči prováděli u jedné ženy resuscitaci i s pomocí AED. Svým zraněním však na místě podlehla. Dalším zraněným hasiči poskytovali tepelný komfort. Taky pomohli s transportem jednoho zraněného do vrtulníku letecké záchranné služby. „Sedmatřicetiletá řidička osobního vozidla Škoda Octavia jedoucí od Uherského Hradiště jela z doposud přesně nezjištěných příčin v protisměru, kde se následně čelně střetla s protijedoucím vozidlem Škoda Karoq. Spolujezdkyně řidičky bohužel zraněním podlehla,“ popsal policejní mluvčí Radomír Šiška.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nehodu řeší kroměřížští kriminalisté spolu s dopravními policisty. „V souvislosti s touto dopravní nehodou hledáme svědky této události. Uvítali bychom také záznamy z palubních kamer, na kterých je vidět jízda černé Octavie v protisměru. Svědci nás mohou kontaktovat na lince 158 nebo na telefonním čísle dopravních policistů 735780170,“ požádal Šiška. U vozidel hasiči provedli protipožární opatření a u jednoho z nich odpojili autobaterii. Po nárazu došlo u automobilů k velkému úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Po zadokumentování místa nehody pomohli s naložením vraků aut na vozidla odtahové služby.