7. 5. 2024

INFOKURÝR

INFORMACE Z DOMOVA I ZE SVĚTA

Orbán: 5 metod liberálů v útlaku, které používají k umlčení konzervativců

Maďarský premiér Viktor Orbán ve svém hlavním projevu na CPAC Hungary nastínil, že odsuzuje metody, které používá západní liberální elita k umlčení konzervativců, včetně útoků na AfD prostřednictvím zpravodajských služeb a na Donalda Trumpa prostřednictvím soudů

V období před velkými volbami na Západě, včetně prezidentských voleb v USA a voleb do Evropského parlamentu v červnu, maďarský premiér Viktor Orbán varoval, že konzervativci čelí bezprecedentnímu tlaku liberálů, kteří se bouří kvůli obavám, že by mohli ztratit moc.

Během svého projevu na třetí výroční konferenci konzervativní politické akce (CPAC) v Budapešti v Maďarsku popsal Orbán pět metod útlaku, které liberálové používají k umlčení opozice, přičemž maďarský premiér poznamenal, že některé z nejpokročilejších forem útlaku, včetně soudních žalob a špionáže zpravodajských služeb, jsou již nasazovány proti konzervativcům po celém Západě.

Změňte význam slov

Prvním krokem, který Orbán popisuje, jsou liberální kroky, jejichž cílem je změnit význam slov a frází s cílem uvést lidi v omyl, přičemž nejpodstatnějším příkladem tohoto trendu je otázka migrace.

„Prvním krokem progresivních liberálů, jejich útlaku, je učinit normálním přesný opak. Válka je mír. To tvrdí progresivisté dodnes. Mírové zařízení. Tak se jmenuje bruselský finanční fond, ze kterého se na frontu posílají ty nejničivější zbraně. Říkají, že migrace je zdroj, zatímco kriminalita roste, hrozba teroru se zvyšuje a důvěra je z našich společností vysávána,“ řekl Orbán.

Orban poznamenal, že Maďarsko dokázalo odolat této velké změně, díky čemuž se stalo „jedinečným místem v celé Evropě“.

„Je to skutečnost, že zatímco je celá Evropa zaplavována oceánem progresivního liberalismu, přežil konzervativní ostrov (v Maďarsku), Ostrov úcty, který vzdoruje liberálnímu přílivu, bruselskému výbuchu a washingtonskému hurikánu. . Nejen vzdorovat, ale přežít, dokonce vzkvétat, dokonce uspět, dokonce triumfovat a znovu a znovu triumfovat.“

Invertujte vše, co je normální

Druhým krokem na cestě k udržení moci liberálů je obrátit vše, co je normální, včetně sexuality, vzdělání, rodinného života, lásky k vlasti a etnické homogenity.

„Druhým krokem je začít šířit tuto převrácenou normalitu státními prostředky. Kdo si myslí opak, je problematický. S tím je něco špatně. Kdo nesouhlasí, je buď ignorant nebo blázen. Musí to být vnímáno tak, že jejich naslouchání by vedlo k nějaké fatální katastrofě,“ řekl Orbán.

Tato metoda pomáhá roztrhat rodiny, vysmívat se kulturním a národním tradicím a normalizovat chování, které bylo ještě před několika desítkami let považováno za nevýrazné, řekl Orbán na konferenci a dodal, že liberální podvracení vedlo k „srážce porodnosti, prudkému nárůstu rozvodů, rozbití rodiny a selhávající vzdělávací systém, který se zaměřuje více na ideologii než na akademickou velikost.“

„To vše je úrodná půda pro levicové strany, aby se jim dařilo a označovaly konzervativce a pravici za „zaostalé“ a zasluhující si politické potlačení a dokonce i přímé násilí,“ řekl.

Udělejte z práva „bezpečnostní hrozbu“

Dalším třetím krokem je vytvořit kolem pravicových a konzervativních názorů auru „nebezpečí“, která státu pomůže ospravedlnit jakékoli kroky proti konzervativcům. Ve Spojených státech to zahrnuje například zobrazování příznivců Donalda Trumpa jako teroristy nebo přirovnávání jakéhokoli pravicového názoru jako „nacistického“.

„Jste nuceni věřit, že zastáváte nebezpečné názory a že jste také bezpečnostní riziko. Posílají na vás jakýsi hlídací pes demokracie, který pak zjistí, že nesdílíte názory na normalitu, které hlásají, a jste tedy radikál, jehož svoboda slova může být bezpečně omezena,“ řekl Orban.

Tento konkrétní krok se odehrál napříč sociálními médii, kde konzervativci a pravice čelí obrovské cenzuře. Nevládní organizace a organizace, z nichž mnohé jsou bohatě financované vládami, korporacemi a miliardářskými oligarchy, jako je George Soros, se však aktivně snaží umlčet a pronásledovat konzervativce. Jak uvedl Remix News, jsou hluboce zakořeněni v hlavních sítích sociálních médií a pracují na kontrole konzervativního myšlení a názorů.

Démonizace konzervativců se také projevila minulý týden v Bruselu poté, co další konzervativní konference, na které vystupoval Orbán a mnoho dalších významných politiků z Evropy, byla uzavřena místním starostou s odvoláním na obavy o veřejnou bezpečnost.

Právníci z konference Národního konzervatismu museli na poslední chvíli podat u nejvyššího belgického správního soudu návrhy, aby konference mohla pokračovat druhý den.

Tisk přechází do útoku

Ve čtvrtém kroku se na vás liberální tisk zaměřuje, často osobně, zatímco stát proměňuje civilisty v dav informátorů, varoval Orbán.

„Nasazují aktivisty, kteří používají legální prostředky, aby vás umlčeli. Pak vás často anonymní profily na internetu přijdou udat na sociálních sítích, zatímco plejáda civilistů bombarduje soudy a státní orgány stížnostmi a udáními,“ dodal.

Pošlete úřady

„A pokud na to ještě máte žaludek a pokud ještě stojíte, pátý krok je, aby veřejné orgány začaly jednat. Dostávají tolik stížností a udání, že jsou povinni vás bohužel prošetřit, takže se stávají soukromými institucemi progresivistů,“ vysvětlil maďarský premiér.

„Zjistí, že obvinění tisku, obavy hlídacích psů jsou opodstatněné, budou vás stíhat a nakonec budete státními prostředky umlčeni. To je to, co dělají Maďarsku v Bruselu, a to je to, co dělají konzervativcům v pokrokových, liberálních evropských hlavních městech.

Orbán poznamenal, že totéž se děje ve Spojených státech, kde bylo využíváno soudnictví ve snaze dostat prezidenta Trumpa z voleb pro nadcházející prezidentské volby.

Poukázal také na postup německé vlády proti straně Alternativa pro Německo (AfD). Díky unikátním zákonům v Německu byly úřady schopny označit AfD za „určitý případ pravicového extremismu“ v klíčových východních státech. To zase dává zpravodajským službám pravomoc monitorovat komunikaci, včetně telefonních hovorů, zpráv a e-mailů, mezi politiky AfD a členy – to vše bez povolení.

„To je to, co se stalo v Evropské unii, když se pokusili zakázat Tuckera Carlsona administrativními prostředky. Děje se tak v Německu, kde jsou politické strany sledovány tajnými službami. A stalo se to ve Finsku, když chtěli odsoudit politika a biskupa za to, že citoval Písmo. Dámy a pánové, tady jsme.“

Nová éra pro Evropu

Maďarský vůdce nicméně vyjádřil naději, že by se vývoj mohl obrátit, pokud si to budou lidé přát, v nadcházejících průzkumech veřejného mínění na celém Západě, včetně červnových voleb do Evropského parlamentu.

Řekl, že volby by mohly pomoci „ukončit neslavnou éru západní civilizace“ a pomoci porazit „progresivní liberální hegemonii“, která do Evropy pouze přinesla „válku, chaos a nepokoje“, stejně jako kolabující ekonomiku a zmatek. svět.

Místo toho by evropští voliči mohli hlasovat pro nového „světového ducha“, který jako svůj hlavní princip prosazuje suverenitu národního státu.

„V tomto světě bude pohyb států určovat národní zájem a každý nezávislý národ bude jednat ve svém vlastním národním zájmu. Také věřím, že v suverénním světovém řádu je skutečným suverénem lid, jak by řekli naši hosté, lidová suverenita.

„Doufám, že už to nebudou nevládní organizace všeho druhu, velké podniky, média, pochybní odborníci a mimovolní akademici, kteří nám budou říkat, co je správné a co by se mělo dělat, ale volení zástupci a politici zvolení lidé.“

V protestním pokřiku ke kolegům konzervativcům je Orbán vyzval, aby „sedli, vyzbrojili se, vyrazili na bojiště a nechali začít volební bitvu“, a vyzval k „návratu na mírovou a bezpečnou cestu, která udělala Západ skvělým“.

„Udělejte Ameriku znovu skvělou, udělejte Evropu znovu velkou. Běž, Donalde Trumpe! Jděte, evropští suverenisté!“

 

Sdílet: