Zavřít reklamu

Samsung se připravuje na uvedení nových nositelných zařízení letos v létě, konkrétně hodinkové řady Galaxy Watch7 a chytrého prstenu Galaxy Ring, a jak se zdá, jednou z klíčových novinek, které by mohly přinést, budou funkce umělé inteligence. Dr. Hon Pak, vedoucí týmu majícího na starosti digitální zdraví v divizi Samsung MX, se nedávno sešel se členy výboru Samsung Health Advisory Board, s nimiž diskutoval o budoucnosti AI, nositelných zařízeních a o tom, jak by tyto technologie mohly zlepšit zdravotní péči.

Během setkání v nemocnici Samsung Medical Center v Soulu na začátku jara se několik členů poradního výboru Samsung Health Advisory Board podělilo o své názory na tato hlavní témata: jakou roli hraje technologie ve zdraví, zvláště v kombinaci s generativní AI? A Jakou roli by mohl hrát Samsung ve vyvíjejícím se zdravotním prostředí?

Profesor Myung Jin Chung, ředitel výzkumného střediska Samsung AI Research Center v nemocnici Samsung Medical Center, vysvětlil, že údaje shromážděné z nositelných zařízení mohou být užitečné pro zdravotní péči a lepší pochopení zdravotní historie pacienta. Budoucností umělé inteligence je podle něj získat tyto poznatky z každodenního života nositele a poskytnout hlubší porozumění jejich zdraví.

Kardiolog Dr. Michael Blum uvedl, že kontinuální monitorování se může stát důležitým nástrojem pro včasnou detekci a predikci potenciálních onemocnění. Vysoký krevní tlak a fibrilace síní jsou podle něj „vysoce rizikové a mají velký dopad“ a lze je zvládnout pomocí intervencí s nízkou intenzitou. Blum také řekl, že chytré hodinky mohou lékařům pomoci lépe porozumět základním problémům, které mohou přispívat k takovým onemocněním. A umělá inteligence by prý mohla proměnit data ve využitelné poznatky.

Dr. David Klonoff, prezident výzkumného centra Diabetes Research Institute v lékařském středisku Mills-Peninsula Medical Center, řekl, že monitorování glukózy se stalo běžnějším pro léčbu cukrovky a pro lidi, kteří cukrovkou netrpí, ale chtějí vést zdravější životní styl. Monitorování glukózy prý může být výkonným nástrojem v kombinaci s dalšími zdravotními metrikami, včetně údajů o spánku, krevním tlaku nebo aktivitách. Nositelná zařízení a umělá inteligence podle něj mohou nabídnout „přesnější pochopení metabolického zdraví a usnadnit příležitosti ke zlepšení celkového zdraví a kondice“.

Pokud jde o příspěvek Samsungu v oblasti zdraví, jak profesor Chung, tak lékaři Blum a Klonoff sdílejí stejnou vizi, že technologie korejského obra, včetně jeho nositelných zařízení a umělé inteligence, mohou přispět ke změně chování. Mohou pomoci uživatelům lépe pochopit výhody změn v životním stylu či v rámci určitých návyků a to, jak může dojít ke zlepšení z postupných změn v chování. Chung dodal, že i když změny chování mohou být obtížné, s podporou rodinných příslušníků k nim může dojít snadněji.

Dnes nejčtenější

.