Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: zajděte si zatančit na Střechu, do divadla nebo na farmářské trhy

Víkend se blíží a v Českých Budějovicích se koná hned několik zajímavých akcí, které si nesmíte nechat ujít. Kromě tradičních farmářských trhů můžete vyrazit na Salsa party na Střechu, do Žižkárny na festival Literatura žije nebo na nedělní domácí zápas Dynama.

Pátek 26. dubna

Farmářské trhy v Ternu

Jako každý pátek i tento týden se v českobudějovickém Ternu konají farmářské trhy. Vyrazte si pro výrobky od místních farmářů, výrobců a pěstitelů. Trhy začínají v 9 hodin ráno.

Literatura žije v Žižkárně

Festivalový program bude v pátek pokračovat v kulturně-kreativním centru Žižkárna. Těšit se můžete na autorské čtení chorvatsko-řecké básnířky a bulharské básnířky Mariji Dejanović a Rene Karabash a mnoho dalšího. Začátek je v půl 5.

Návrat krále Šumavy

V Jihočeském divadle se v pátek večer hraje představení Návrat krále Šumavy. Nenechte si ujít neuvěřitelný příběh Josefa Hasila, který se po únoru 1948 stal nepolapitelným převaděčem přes hranice. Zbývá posledních pár lístků. Začátek představení je v 19 hodin.

Sobota 27. dubna

Farmářské trhy na Piaristickém náměstí

Tento týden nebudou chybět ani oblíbené trhy na Piaristickém náměstí. Pořídit tady můžete zeleninu, ovoce, květiny, bylinky a něco dobrého na zub. 

Odemykání Malše v Římově

Pokud patříte mezi milovníky vody, můžete v sobotu ráno vyrazit na slavnostní Odemykání Malše v Římově. Vyrazim můžete přímo z Římova na 20 kilometrů dlouhou trasu, která končí v Českých Budějovicích na Malém jezu nebo můžete skončit v polovině trasy v Plavu. Start je v 9 hodin ráno.

Salsa workshop na Střeše

V sobotu startují oblíbené akce na Střeše Heaven Gymu na českobudějovickém náměstí. V pět hodin tady začíná workshop salsy pro úplné začátečníky, který následně pokračuje volnou salsa a bachata party.

Neděle 28. dubna

Fantastická parta v Kotvě

V neděli odpoledne můžete vyrazit na promítání filmu Fantastická parta do Biografu Kotva. Užijte si příběh jedenáctiletého Alfonsa , potomka Dona Quijota a jeho tří králíků, kteří se spojí s tajnou láskou Victorií a nejlepším přítelem Pančem, aby zachránili své milované město před katastrofou. Promítání začíná v 16 hodin.

Dynamo nastoupí doma proti Slovácku

A pro fanoušky sportu je tady domácí utkání českobudějovických fotbalistů. Dynamo nastoupí na Střeleckém ostrově proti Slovácku. Zápas začíná v 15 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Střecha Budějce

Štítky kultura, tipy, kulturní tipy, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: zajděte si zatančit na Střechu, do divadla nebo na farmářské trhy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.