Renault 5 Roland-Garros je vyroben na počest tenisového turnaje French Open. Uvnitř vozu najdete tenisovou symboliku

Přidat na Seznam.cz

Nový Renault 5 byl nedávno představen na ženevském autosalonu 2024, ale francouzská společnost neztrácí čas a přidává ke svému plně elektrickému supermini speciální edici „Roland-Garros“, píše portál AutoExpress.

Jako partner tenisového turnaje French Open od roku 2022 Renault poprvé představil Renault 5 Roland Garros teprve loni.

Na dveřích bude kříž Svatého Ondřeje

Pro tuto speciální sérii Roland-Garros budou k dispozici čtyři laky – perleťově bílý, půlnočně modrý, hvězdně černý a exkluzivní odstín matné břidlicově šedé. Ty budou sladěny s chromově černou saténovou střechou a vůz bude stát na 18palcových diamantem broušených kolech v lesklé černé barvě. Na předních dveřích se objeví logo Roland-Garros obklopené křížem svatého Ondřeje, který je umístěn na centrálním kurtu stadionu French Open.

Uvnitř Renaultu 5 Roland-Garros je světle šedé čalounění a Renualt uvádí, že plně recyklovaná hustá vazba je inspirována sportovním oblečením. Na opěradlech předních sedadel jsou vyražena loga Roland-Garros.

Uvnitř vozu jako na antuce

Na místo konání tenisového turnaje odkazují i další nápisy: „modrá bílá antuka“ vyšité pod ventilačními otvory spolujezdce, nápis „Roland-Garros“ na palubní desce a volič převodovky inspirovaný rukojetí tenisové rakety s dalším logem Roland-Garros na konci. Podložka pro nabíjení chytrého telefonu ve středové konzole a podlahové rohože jsou vyvedeny v červené barvě, která napodobuje červenou antuku používanou na kurtech French Open. Na prahy dveří z broušeného hliníku je rovněž umístěn kříž svatého Ondřeje s nápisem „Roland-Garros Paris“.

Dojezd až 400 km

Očekáváme, že Roland-Garros bude vybaven stejnou 52kWh baterií jako běžná pětka s dojezdem až 400 km. Pravděpodobně bude využívat nejsilnější elektromotor o výkonu 148 koní s časem 0 – 100 km/h pod osm sekund.

Tenisový Renault k dispozici tenistům

Spolupráce Renaultu s French Open znamená, že hráči a funkcionáři budou mít k dispozici flotilu 180 vozů Renaultu, včetně čtyř původních Renaultů 5 ze 70. let, které byly přestavěny na čistě elektrický pohon.

Očekáváme, že objednávky na Renault 5 Roland-Garros budou otevřeny na začátku roku 2025, na rozdíl od podzimu letošního roku, kdy se bude jednat o standardní vůz. To by mělo znamenat, že první dodávky se uskuteční právě v době, kdy bude příští rok probíhat French Open.

Zdroj: AutoExpress