Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Česko

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

Sněžení a teploty kolem nuly jako začátkem týdne v Jihlavě v příštích dnech nehrozí. (Snímek z 23. dubna 2024) foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu překročí i dvacítku. Pršet by mělo jen ojediněle.
  8:30

„Dnes k nám začne proudit teplý vzduch od jihu. Bude se tak postupně oteplovat, čeká nás příjemné, převážně slunečné počasí,“ slibují meteorologové na sociálních sítích.

Teploty by se v pátek měly pohybovat od 13 do 17 stupňů. „V sobotu pak 16 až 20 a v neděli už většinou nad dvacet stupňů,“ dodávají.

Nepříznivé počasí posledních dní dopadlo i na chystanou úrodu. Pěstitelům ovoce hrozí kvůli mrazům bankroty, řekl předseda Ovocnářské unie Martin Ludvík.

Škody prý budou nejméně za miliardu korun.Už teď se ví, že úroda v Čechách promrzla prakticky celá a na Moravě větší část, škody z okolních zemí ještě nejsou vyčíslené.

Předpověď pro příští týden je pak z hlediska tepla ještě příznivější. V pondělí teploty v noci klesnou k 13 až 9 stupňům, denní teploty se vyšplhají až na 25 stupňů. V dalším průběhu příštího týdne, tedy už začátkem května bude až 26 stupňů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!