Reklama

3 najlepšie celoročné gumy ušetria vaše peniaze aj čas

Richard Pliešovský

Celoročné pneumatiky zažívajú boom. Globálne otepľovanie sa postaralo o minimum dní, keď sú cesty pokryté snehom a tak množstvo motoristov mení dlhoročné návyky a kupuje len jednu sadu pneumatík.

Celoročné pneumatiky ušetria nielen obstarávacie náklady na druhú sadu gúm, ale odpadajú vám aj náklady na montáž, skladovanie a v neposlednej miere aj čas a námaha na ich sezónne prezúvanie.

Šetriť je síce fajn, ale treba na správnom mieste. Viete, aké si vybrať? Pomohli sme si testami celoročným pneumatík, ktoré realizoval Auto Bild. Dnes si pozrieme 3 najlepšie celoročné pneumatiky pre kompaktné autá (225/45 R 17).

Obsah pokračuje pod reklamou
Pozrite si

Tieto 3 letné pneumatiky si radšej nekupujte

Je to obľúbený rozmer, ktorý predstavuje bezpečnú a cenovo nenáročnú alternatívu k sezónnej výmene pneumatík, najmä pre vozidlá v triede malých a kompaktných áut. Dôležité je však správny výber. Len piati z 35 kandidátov získali hodnotenie vzorný, tri modely dostali výslednú známku dobrý. Víťazstvo v teste si zabezpečil Michelin CrossClimate 2 (94 Y), tesne pred Continental AllSeason Contact 2 (94 V).

1.

Michelin CrossClimate 2 (94 Y)

Víťaz testu, Michelin CrossClimate 2 (94 Y), ponúka vynikajúce jazdné vlasnosti (aj) na snehu a ľade, dynamické ovládanie na suchu, dobré vlasnosti aquapliningu, presné správanie pri riadení a veľmi dobrý kilometrový výkon.

Ak sa vám widget nezobrazuje správne, kliknite priamo na Heureka.sk.

2.

Continental AllSeason Contact 2 (94 V)

Continental AllSeason Contact 2 (94 V) sú všestranné celoročné pneumatiky, ktoré si získali rešpekt svojimi vlasnosťami v zimných podmienkach, dynamickým ovládaním, tichou jazdou a vysokým kilometrovým výkonom. Veľmi dobré výsledky prinášajú pri brzdení na mokrej vozovke. Nevýhodou môže byť väčší sklon k nedotáčavosti.

Ak sa vám widget nezobrazuje správne, kliknite priamo na Heureka.sk.

3.

Vredestein Quatrac 225/45 R17 94V XL

Vredestein Quatrac 225/45 R17 94V si veľmi dobre poradia na vlhkých vozovkách vrátane aquaplaningu a ponúkajú vysoký komfort rolovania. Nevýhodou je vyššia cena a menší kilometrový výkon.

Obsah pokračuje pod reklamou

Ak sa vám widget nezobrazuje správne, kliknite priamo na Heureka.sk.

TECHBOX.sk môže za predaj produktu v článku získať províziu formou affiliate programov.

Zdroj
Ďalšia story
Zatvoriť

Newsletter

Ďakujeme za váš záujem! Odteraz vám už neunikne žiadna novinka.
Ľutujeme, ale váš formulár sa nepodarilo odoslať.