Bezvládně ležícímu muži pomohli kolemjdoucí a strážníci

Ilustrační foto

PLZEŇ – Na Klatovské třídě v Plzni náhle zkolaboval muž. Hlídku Dopravní skupiny Městské policie Plzeň oslovila náhodná kolemjdoucí s tím, že na protějším chodníku leží bezvládně muž.

Strážníci městské policie se k místu okamžitě rozeběhli. „U postiženého v tu chvíli postával hlouček lidí a jedna z přítomných byla právě v kontaktu s operátorkou záchranné služby,“ popsala situaci mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová. Muž byl promodralý, nereagoval na podněty.

„Na základě instrukcí operátorky záchranné služby zahájili strážníci masáž srdce. Po chvilce se muž probral, začal dýchat a následně ustoupila i zmodralost v obličeji,“ sdělila mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová Pětapadesátiletého muže si posléze do své péče převzali záchranáři. „Záchranáři ošetřili dotyčného muže, u kterého se vzhledem ke chronickému onemocnění stavy ztráty vědomí opakují. Po zajištění na místě byl transportován na akutní příjem Fakultní nemocnice – Plzeň Lochotín,“ doplnila informace mluvčí Zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová.