ilu tips-pixabay-750Zvládnout golfovou techniku, švih, krátkou, či dlouhou hru, to jsou výzvy pro každého hráče. Jenže ke golfu neodmyslitelně patří i mentální síla. Ne nadarmo už legendární Bobby Jones kdysi prohlásil, že golf je hra odehrávající se na hřišti o velikosti pěti palců, což je přibližně vzdálenost mezi ušima. Právě hlava a nastavení mysli nezřídka rozhodují o úspěšnosti hry.

Někdy je zkrátka obtížnější ovládat své emoce a to, co se se odehrává v hlavě, než své rány přímo na hřišti. Udržet pozitivní myšlení a správně se rozhodovat, to může být klíčem k úspěchu. Někdy ale také velkou výzvou.

Zahrát špatné rány, to je odpustitelné. Ostatně, i velcí profesionálové občas předvedou mizerné švihy, nad kterými zůstává rozum stát. Dělat ale špatná rozhodnutí může být hodně snadný způsob, jak hodně zhoršit své skóre. Řeč je především o rozhodnutí hrát rány, které jsou mimo vaše možnosti a schopnosti.

„Často vidím amatéry, jak se snaží zahrát rány, které nemají natrénované, nebo je ani nezkoušeli. Snaží se zahrát úder, kterému nevěří. To obvykle vede k neúspěchu, když se snažíte zahrát něco, co ve skutečnosti neumíte," uvedl jeden z trenérů Golf Top 100 Kevin Sprecher.

Může to vypadat zábavně pokoušet se trefit rány, jaké hrají ti nejlepší profíci, ale pro průměrného rekreačního hráče to v drtivé většině případů skončí katastrofou. Takže rada zkušeného kouče je jasná: Hrajte rány, které jste trénovali. Držte se věcí, které cvičíte. I když to znamená, že použijete menší počet holí, že možná nedostřelíte na green, nebo si připíšete ránu navíc. Nesnažte se trefit hrdinský úder.

Může se to zdát jako maličkost, ale když se vyhnete špatným rozhodnutím, dokážete udržet vysoká čísla mimo vaši kartu. Ta rada je vlastně jednoduchá – vyhýbejte se hrdinským ranám!

Připravil: Alois Žatkuliak
Ilustrační foto: IngImage


Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle Buzz

Přihlášení Golf News


OMEZENÝ POČET ZA SUPER CENY
350 Kč,-

Zahájen prodej voucherů 1fee2hráči na sezonu 2024, které umožňují na vybraných hřištích ve vymezeném čase po uhrazení jednoho fee hru dvěma hráčům. S ...