VIDEO: Policisté darovali krev. Osmnáctiletého mladíka inspiroval k darování jeho otec

Mladý prvodárce Radek. Foto: PČR

OSTRAVA – Informace o nedostatku krve v krevních centrech není moravskoslezským policistům lhostejná, proto se spolu s civilními zaměstnanci z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje semkli a dobrovolně darovali krev. Slova „pomáhat a chránit“ tak naplnili doslova a do písmene. Nejmladšímu dárci bylo teprve osmnáct let.

Do kampaně Daruj krev=Daruj život se zapojili již pošesté. Stalo se tak v úterý 23. dubna. „Uvědomujeme si, že krev je nejcennější tekutina, kterou máme, a proto jsme se rozhodli vyjádřit ochotu a pomoci tímto způsobem,“ sdělila mluvčí policie Eva Michalíková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Foto: PČŘ
Mladý prvodárce Radek. Foto: PČR
Mladý prvodárce Radek. Foto: PČR

V Krevním centru ve Fakultní nemocnici Ostrava se sešlo okolo pěti desítek policistů a civilních zaměstnanců, a to nejen z řad letitých dárců. Téměř patnáct z nich byli prvodárci. „Nejmladší dárce, který se připojil do naší kampaně, byl teprve osmnáctiletý Radek. Sice není policistou, ale šel ve stopách svého otce, který u Policie České republiky slouží téměř 21 let,“ popsala mluvčí.

V krevním centru na všechny čekal velice příjemný personál. Z úst paní Naděždy Kalužové, která se za krevní centrum spolupodílela na organizaci, policisté slyšeli poděkování. Příjemným zpestřením, které na policisty a ostatní dárce čekalo, byla možnost si nechat přeměřit svůj zrak nebo si nechat vyšetřit chodidla. Malé dárečky a informace zde měli nachystané také zástupci Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra. „Budeme se těšit na další společnou akci a i vy se k nám přidejte, vyslala závěrem apel k veřejnosti Michalíková.

Video: PČR