v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

Bábätko zachránené z maternice svojej umierajúcej matky v Pásme Gazy zomrelo, informoval v piatok jeho strýko.

26.04.2024 18:51
debata

Sabrín ar-Ruhovú lekári priviedli na svet cisárskym rezom. Jej matku cez víkend smrteľne zranil izraelský útok. Nemocnica Emirátov v meste Rafah uviedla, že predčasne narodené bábätko zomrelo vo štvrtok „napriek snahe personálu na novorodeneckej jednotke“.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie Čítajte viac Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

Jej strýko Rámí aš-Šajch pre AFP povedal, že mu nemocnica zatelefonovala a uviedla, že „jej stav sa zhoršil a už ju nemohli zachrániť“.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy / Čítajte viac Smrť sa volá Levanduľa. Ako v Gaze zabíjala umelá inteligencia - s teroristami aj ženy a deti

„Skonala, už je so svojou rodinou,“ uviedol. „Dnes som išiel do nemocnice vykonať všetko potrebné a priniesol som telo dievčatka domov. Otvoril som hrob jej otca Šukrího a pochoval som ho tam,“ dodal.

Ako Izrael zostreľoval iránske drony a rakety
Video

Svedkovia pre AFP povedali, že dom rodiny v Rafahu zasiahol izraelský útok, ktorý podľa ministerstva zdravotníctva v Pásme Gazy zabil najmenej 19 ľudí. Medzi zabitými boli aj Sabrínin otec a sestra.

Matka Sabrín as-Sakáníová sa dostala na pohotovosť Kuvajtskej nemocnice v meste v kritickom stave so zraneniami hlavy a brucha. Zomrela krátko po privedení dievčatka na svet. Lekári začiatkom týždňa označili prežitie dievčatka za „zázrak“.

Deti v Gaze po útoku Izraela

VAROVANIE: Niektoré zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy.

Fotogaléria
Wounded Palestinian children receive medical...
Chlapec drží plagát vyzývajúci na ukončenie...
+35Palestínske deti čistia chodník pred domom v...

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah, kde nachádza útočisko väčšina obyvateľov Pásma Gazy pred bojmi na iných miestach palestínskej enklávy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Palestína #Hamas #Pásmo Gazy