Hlavní obsah

Třinečtí bojovníci si vynutili sedmý zápas. Tíha okamžiku se na nás projevila, uznal pardubický kouč Zadina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vysněnou pardubickou korunovaci nedošlo, hokejisté Třince doma vyhráli šestý finálový duel extraligového play off 4:1 a vynutili si rozhodující utkání na ledě Dynama. Mistra tak budeme znát až v neděli večer, přičemž sedmé střetnutí v sérii o titul nabídne nejvyšší domácí soutěž po devíti letech.

První dvě třetiny nám nevyšly, dopadlo to na nás, ví Marek Zadina. Věřím ale, že doma budeme štípat led a  hrát výbornej hokej!Video: Sport.cz

 
Článek

Finále play off: 6. zápas Třinec - Pardubice

Oceláři ukázali, že jejich studnice sil je snad bezedná, vždyť všechny série v letošní vyřazovací části odehrají na maximální počet zápasů. „Vracíme se zpátky do Pardubic, to bylo naše jediné přání. Myslím, že to byla zasloužená výhra, hodně nám pomohly dva góly v rychlém sledu,“ ocenil trenér Zdeněk Moták trefy během 126 vteřin úvodní části.

Skóre dokázal svou první brankou v play off otevřít uzdravený Martin Růžička. „Dosáhli jsme toho, oč nám šlo. Hlavy jsme měli nastavené dobře, byl to od všech maximálně zodpovědný výkon, ale práce pro nás skončí až v neděli. Až tam chceme dopsat náš příběh, uvažoval třinecký útočník Daniel Voženílek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice, dvě slepené branky TřinceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Pardubický tým od začátku působil, jako by mu mečbol svázal ruce. „Tíha okamžiku se na nás projevila. Měli jsme dobrý pohyb až ve třetí třetině, kdy se povedlo soupeře zatlačit, ale to už jsme byli tři góly mínus,“ líčil trenér Marek Zadina, jehož svěřenci překonali výtečně chytajícího Kacetla jedinou z třiceti střel, když přesilovku v 57. minutě umocnili odvoláním brankáře a Kousal pálil mezi betony. „Naše zvednutí v závěru je pozitivní zpráva pro neděli, kdy věřím, že půjdeme na krev a určitě nám pomůžou i skvělí fanoušci,“ přál si Zadina.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice 3:1 (57. R. Kousal)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Poslední slovo v šestém zápase při pokračující pardubické power play ale přece jen patřilo Ocelářům, když 107 vteřin před koncem trefil Patrik Hrehorčák prázdnou branku hostů a zapsal se podruhé do listiny střelců. „Sedmý zápas bude vyloženě padesát na padesát, tam už se maže všechno a pro oba celky to bude stejné. Urve to ten, kdo bude chtít víc,“ říkal slovenský útočník.

Třinec ale zapsal další zdravotní ztrátu, s bolavým ramenem nedohrál Nestrašil. „Má lehké zranění v horní polovině těla,“ prozradil Moták na adresu nejvytíženějšího útočníka, kterého na mantinel čistým způsobem natlačil pardubický Adam Musil. „Pořádně ani nevím, tu situaci si moc nevybavuju. Asi tam trochu zaškobrtl sám. Samozřejmě nikdy nechci nikoho zranit. Žádný úmysl to nebyl. Snad je v pohodě,“ doufá hostující forvard.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice, domácí Nestrašil po tvrdém nárazu odešel do kabin.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Nicméně mužstvo, které od roku 2019 vyhrálo v extraligové play off 15 sérií za sebou, má dál naději na zisk pátého titulu v řadě. Už v semifinále Oceláři jako první v historii zvládli vítězný obrat ze stavu 0:3 na zápasy, teď mohou být prvním týmem, který cestou na extraligový trůn vyhrál všechny série 4:3.

Sedmý zápas, rovněž na pardubickém ledě, rozhodoval i loňské semifinále mezi Dynamem a Oceláři, a když se hrálo naposledy sedmé utkání ve finálové sérii před devíti lety, byl u toho rovněž Třinec. Tehdy doma podlehl Litvínovu a bylo to shodou okolností rovněž před MS, které uspořádá Česko.

Kdo vyhraje rozhodující sedmý zápas finále hokejové extraligy?
Pardubice
30,5 %
Třinec
69,5 %
Celkem hlasovalo 12576 čtenářů.

Reklama