Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Do práce na kole a zdarma do kina i do Domu Gustava Mahlera v Jihlavě

/
/
/
271 Zobrazení



V Jihlavě se bude akce Do práce na kole konat už podvanácté. Hlavním partnerem je tradičně statutární město, které se dlouhodobě věnuje rozvoji infrastruktury pro cyklisty a v ročníku 2022 získalo dokonce titul Cykloměsto.

Do akce se aktivně zapojí mimo jiné i primátor Petr Ryška. „Za výzvu Do práce na kole jsem rád. S přibývajícím věkem se stávám línějším a pohodlnějším. Naštěstí zůstávám pořád stejně soutěživým, takže mě akce motivuje a opravdu mi prospívá,“ řekl.

Výzva probíhá od 1. do 31. května, kdy se účastníci a účastnice dopravují do práce, na nákup, na návštěvu či s dětmi do školy na kole, koloběžce, kolečkových bruslích, pěšky nebo poklusem. V loňském roce se výzvy v Jihlavě zúčastnilo 712 lidí.

Pro účastníky Do práce na kole jsou po celý květen připraveny zajímavé akce „Na triko“. „Lidé budou mít například zdarma vstup do Domu Gustava Mahlera nebo tematickou procházku po Jihlavě s naším průvodcem Markem Skřivánkem,“ uvedla ředitelka Brány Jihlava Soňa Krátká. V plánu je také tradiční promítání v kině Dukla, letos půjde o film Alma a Oskar. Pro účastníky výzvy samozřejmě opět zdarma. „V červnu je pak připraveno losování o hodnotné ceny,“ podotkl koordinátor cyklodopravy Kraje Vysočina Petr Stejskal.

A jak se tedy ještě zaregistrovat? Stačí sestavit svůj 2-5 členný firemní tým a v květnu preferovat všechny možné formy bezmotorové dopravy. Přihlásit se ale mohou samozřejmě i jednotlivci. Potřebné informace najdete na www.dopracenakole.cz.

Účastí ve výzvě, kterou už 14 let pořádá spolek AutoMat, zároveň pomůžete přitáhnout pozornost k problematice potřeby kvalitní infrastruktury pro chodce, chodkyně, cyklistky a cyklisty. 

  • Facebook
  • Twitter