Investiční zlato se vyplatí nejen velkým investorům

Přidat na Seznam.cz

Rozhodně neplatí, že nákup investičního zlata se hodí jen pro velké a zkušené investory. Měl by do něj investovat každý a zajistit si tak svůj majetek před inflací. Kde výhodně zlato nakoupit a jakou neudělat chybu při jeho nákupu?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí. Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů.

TIP: Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).

Investování do zlata je snadné pro každého

Pořád neinvestujete, protože se ztrácíte ve spleti a složitosti finančních produktů? Není se čemu divit. Mnohé staví na své složitosti a bez finančních poradců a makléřů si s nimi neporadíte. Investice do zlata jsou jiné a rozhodně neplatí, že jsou vhodné jen pro „horních deset tisíc“! Právě naopak. Koupit si zlatý slitek, což je vlastně zlatá cihla či cihlička, zvládnete bez znalostí i finančních poradců. Cena zlata dlouhodobě roste a podle odborníků se tento růst nezastaví. V době krátkodobých poklesů ceny se oplatí větší nákupy. Ty pravidelné, třeba z každé výplaty, můžete dělat v podstatě kdykoliv.

Proč investovat právě do zlata?

Zlato je chytrá investice sloužící k dlouhodobému uchování hodnoty majetku. Nejde o spekulativní investici určenou k rychlému nákupu a rychlému prodeji. Ochrání váš majetek před inflací, přitom jde o majetek, jehož hodnota je uznávaná kdekoliv ve světě, není vázaná na místo jako nemovitosti, ani nevyžaduje žádnou údržbu. Má též skvělou likviditu, takže jej snadno kdykoliv prodáte.

Švýcarské zlato v Česku

České investiční zlato nekoupíte. Zlaté slitky nevyrábí žádná česká mincovna a k nám se proto vozí vysoce kvalitní švýcarské zlaté slitky z tamních rafinerií. Další možnost investičního zlata představují investiční zlaté mince. Ale nejsou to ty numismatické. Takže si je nepleťte. Pro investování se hodí pouze mince investiční. A pozor též na produkty, které sice staví na popularitě zlata, ale nejsou zlatem. Může jít o akcie firem zaměřených na těžbu zlata i na spoření do zlata. Podobných produktů je mnoho, avšak ani jeden vám neumožňuje zlato fyzicky vlastnit. Jde o produkty rizikové a bez benefitů nabízených investičním zlatem.